در این مقاله مدلی برای ارتقاء کیفیت در شرکت های مهندسی ارائه شده است. با توجه به
پروژه محور بودن غالب شرکت های مهندسی مشاور، جهت ارائه سیستماتیک خدمات قابل اطمینان، با کیفیت، مدرن و مقرون به صرفه در صنعت ساختمان و طراحی شهری ، نیاز به تحولاتی در ساختار سنتی این شرکت ها دیده می شود.
در جهان امروز تصور محیطی ایستا و با تغییر اندک غیر ممکن می نماید، اما شیوه اداره این محیط نیازمند شناخت جنبه های مختلف آن است.
مدیریت تغییر واکنش های مدیر نسبت به تغییرات محیطی است. عموما هدف
مدیریت تغییر پایین آوردن سطح اختلال در فعالیت ها است.از سوی دیگر هر تغییر را می توان مترادف با فرصتی برای رشد و پیشرفت دانست. تغییرات موفقیت آمیز نیازمند روشن بودن همه اجزای آن و رهبری مناسب، ارتباطات شفاف و مداوم است.
در این تحقیق روند تغییرات در یک شرکت مهندسی مشاور معماری ابنیه، بعنوان نمونه موردی آورده شده است. نیاز به تغییرات توسط مدیریت با توجه به اهداف و آرمان هایی که برای رشد و توسعه شرکت وجود داشت، احساس گردید. برای تحقق این امر با استفاده از دانش نوین مدیریتی و به کارگیری مباحث مدیریت تغییر،پروژه های بهسازی تعریف شد. این
پروژه ها عبارتند از : تدوین استراتژی، ارتقا نیروی انسانی (تغییرات محیطی، شرایط بهتر و با کیفیت محیط کار، ارتقاء توان مهندسی با جذب و استخدام افراد متحصص بصورت متمرکز بجای برون سپاری) ، بهبود روش های ارتباطی با استفاده از سیستم های اطلاعات مدیریتی و مدیریت
پروژه ها با بهره گیری از استانداردهای دانش مدیریت و استقرار سیستم مدیریت
پروژه سازمانی.
در انتها روش های اندازه گیری میزان تغییرات و اثر بخشی آن ها توسط نویسندگان در شرکت مانا بررسی شده است.