سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,900

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GEOPOLITICS08_137

Index date: 19 February 2016

بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب abstract

ایران به لحاظ ترکیب جمعیتی، کشوری چند قومیتی محسوب می شود و این نموده در اقصی نقاط مرزهای کشور جایگاه ویژه ای دارد. هویت ملی، وحدت ملی، واگرایی و همگرایی بین اقوام از موضوعات مهمی هستند که حکومت ها در کشورهای کثیرالاقوام با آن مواجه هستند. تعدد و تنوع قومی چالش هایی را در قالب تهدید و یا فرصت برای حکومت ها و از جمله ج.ا.ایران به ارمغان می آورد که متناسب با مبانی تئوریک و نظری حاکمیت یا ایدئولوژی غالب با آن مواجه می شود. تنوع قومی و تهدیداتی چون واگرایی، تجزیه طلبی یا خود مختاری و استقلال طلبی را می تواند به همراه داشته باشد. در عین حال فرصت های جدیدی نیز ایجاد می شود که مستلزم بصیرت سیاسی، اجتماعی و مدیریت عالی و استراتژیک است. جمهوری اسلامی ایران از همان بدو تأسیس به لحاظ همسایگی با کشورهای مختلف، استقرار قومیت های گوناگون در مرزها و داشتن موقعیت ژئوپلتیکی و استراتژیکی با چالش های امنیتی بسیاری در سطوح داخلی، منطقه ای و بین المللی همچون تجزیه طلبی قومی، بروز و ظهور گروهک های تروریستی و معاند وابسته به جریان های تکفیری و سلفی استکبار جهانی مواجه بوده است. با توجه به اهمیت مرزها و علی الخصوص مرزهای استان س و ب و ارتباط آن با امنیت ملی ج.ا.ایران و وجود زمینه های بروز و ظهور چالش های قومی و مذهبی در مناطق مرزی و شهرهای مرزی استان س و ب مقاله حاضر سعی دارد ضمن بررسی نقش بلوچ، معیشت، مشترکات فرهنگی، مذهبی، راهکارهایی جهت هم افزایی و ایجاد امنیت پایدار در مرزهای استان س و ب ارائه نماید. لذا هدف این تحقیق بررسی تأثیر عواملی همچون مشترکات فرهنگی، مذهبی، معیشت و مشارکت اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و عمومی بر امنیت مرزهای استان س و ب بوده و نتایج حاصل از آن نشان می دهد بین اشتغال و معیشت، مشارکت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و دوری از مرکز در بین قوم بلوچ و ایجاد امنیت پایدار در مرزهای ایران و پاکستان رابطه معناداری وجود دارد به عبارتی هرچه مشارکت، اشتغال و معیشت بیشتر و بهتر باشد ضریب امنیت در مرزهای استان س و ب بالاتر و بیشتر خواهد بود

بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب Keywords:

بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب authors

پرویز قاسم زاده بجندی

کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان

اصغر بازگیر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی امین

عباس احمدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی امین

رضا فنازاد

کاردانی ضابطین قضایی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
افشار، (سیستانی) ایرج، (1363)، نگاهی به سیستتان و بلوچستان، انتشارات ...
افشار، (سیستانی) ایرج، (1372)، چابهار و دریای پارس، انتشارات صدیقی، ...
رحمانی، علی(1383)، کتاب آسیا _ " پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ...
زرقانی، هادی (1386)، مقدمه‌ای بر شناخت مرزهای بین‌الملل، معاونت برنامه ...
زنده دل، حسن، (1379)، استان سیستان و بلوچستان، تهران، نشر ...
صنایعی، ابراهیم، (1384)، آشنایی با مرزبانی، نشر عصر نوشه، تهران. ...
سپاهی، عبالصمی، (1388)، جغرافیا و توسعه روستایی : نمونه موردی ...
ستاره، جلال و دیگران (1378)، فرهنگ لغت و اصطلاحات مرزی، ...
سربازی، قاضی، عبدالصمد (1377)، بلوچ بلوچستان، ترجمه محمد سلیم آزاد. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب" توسط پرویز قاسم زاده بجندی، کارشناسی ارشد حقوق عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان؛ اصغر بازگیر، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی امین؛ عباس احمدیان، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم انتظامی امین؛ رضا فنازاد، کاردانی ضابطین قضایی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مرز، مرزنشین، قوم بلوچ، امنیت، استان س و ب هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1900 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که ایران به لحاظ ترکیب جمعیتی، کشوری چند قومیتی محسوب می شود و این نموده در اقصی نقاط مرزهای کشور جایگاه ویژه ای دارد. هویت ملی، وحدت ملی، واگرایی و همگرایی بین اقوام از موضوعات مهمی هستند که حکومت ها در کشورهای کثیرالاقوام با آن مواجه هستند. تعدد و تنوع قومی چالش هایی را در قالب تهدید و یا فرصت برای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی نقش قوم بلوچ در امنیت مرزهای استان س و ب با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.