سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 802

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HHMM01_071

Index date: 19 February 2016

تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus abstract

یکی از عوامل محدود کننده عملکرد گیاهان دارویی خصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک کمبودآب است که به عنوان مهمترین عامل محدود کننده غیر زنده اثر نامطلوبی بر رشد و تولید گیاهان دارویی می گذارد. با توجه به اهمیت موضوع و به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر گیاه دارویی ترخون رقم ورامین، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با ۳ تکرار با کشت گلدانی در اتاق رشد اجرا شد. تیمارهای آبیاری جهت اعمال تنش عبارت بودند از: شاهد( آبیاری به میزان 100 درصد ظرفیت زراعی) ، T1 ( آبیاری به میزان 60 درصد ظرفیت زراعی)و T2 ( آبیاری به میزان 40 درصد ظرفیت زراعی ) . سه هفته پس از اعمال تیمار شاخص هایی مانند: ارتفاع بوته ، وزن تر گیاه ، وزن خشک گیاه، سطح برگ و کارایی مصرف آب در گیاه اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که تنش خشکی تاثیر معنی داری بر صفات فوق داشته و مقایسه میانگین صفات ارتفاع بوته ، وزن تر گیاه و وزن خشک گیاه بیانگر کاهش آنها در مقایسه با تیمار شاهد بود به طوری که بیشترین آنها مربوط به شاهد و کمترین میانگین صفات مربوط به تیمار 40 درصد ظرفیت زراعی آب مشاهده شد. در مقایسه نسبت سطح برگ نیزتفاوت معنی داری بین تیمار ها مشاهده شد با این تفاوت که بیشترین آنها مربوط به تیمار 40 درصد وکمترین مربوط به تیمار شاهد بود. این تحقیق در راستای امکان تولید گیاه ترخون به عنوان یک گیاه دارویی در شرایط تنش خشکی وتعیین میزان تنش قابل تحمل اجراگردیده است.

تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus Keywords:

کمبودآب ٬ ترخون ٬ صفات مورفولوژیک ٬ ظرفیت زراعی ٬ تنش خشکی

تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus authors

محبوبه برزلی

دانشجوی کارشناسی ارشدفیزیولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی ، دانشگاه زنجان

کیوان آقایی

استادیارگروه زیست شناسی , دانشگاه زنجان

وهب جعفریان

استاد یار گروه زیست شناسی، دانشگاه زنجان

فرید شکاری

استادیارگروه زراعت ٬دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-ایران منش، م.نجفی، ش ویوسفی، م .1389.بررسی اتنوبوتانی گیاهان دارویی ...
-خونساری، آ‌گرجی، ک؛موسوی، _ وعبدالله پور، ف.388 1، مرورسیستماتیک برمهمترین ...
- دانشمندی، م.ح و م، عزیزی _ 1388 .بررسی اثر ... [مقاله کنفرانسی]
-ساجدی، ن.، ساجدی، ع _ _ 1388 اثر تنش خشکی، ...
-لباسچی، م و شریفی عاشورچی.ا .1393.شاخص های رشد برخی گونه ...
-میرمحمدی میبدی، س.ع .م. و قره یاضی، ب. (1381). جنبه ...
-Abd El - Rahim _ M . F., Fahmy , ...
_ BoraKand AnupamSh.201 1. The Genus Artemisia. January49, No. _ ...
-Esmaielpour B.andHatamif .20 _ 3.Investigation the effects of biofertilizes on ...
-Kundan S. andanupam SH. 201 1.Evaluation of Antioxidat and C ...
-Khan, M.A., Irwin, A., Allan, M.S. (2000). The effect of ...
-Munns, R., James, R.A., Lauchli, A. (2006). Approaches to increasing ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus" توسط محبوبه برزلی، دانشجوی کارشناسی ارشدفیزیولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی ، دانشگاه زنجان؛ کیوان آقایی، استادیارگروه زیست شناسی , دانشگاه زنجان؛ وهب جعفریان، استاد یار گروه زیست شناسی، دانشگاه زنجان؛ فرید شکاری، استادیارگروه زراعت ٬دانشگاه زنجان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کمبودآب ٬ ترخون ٬ صفات مورفولوژیک ٬ ظرفیت زراعی ٬ تنش خشکی هستند. این مقاله در تاریخ 30 بهمن 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 802 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از عوامل محدود کننده عملکرد گیاهان دارویی خصوصا در مناطق خشک و نیمه خشک کمبودآب است که به عنوان مهمترین عامل محدود کننده غیر زنده اثر نامطلوبی بر رشد و تولید گیاهان دارویی می گذارد. با توجه به اهمیت موضوع و به منظور بررسی تاثیر تنش خشکی بر گیاه دارویی ترخون رقم ورامین، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی تنش خشکی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله تاثیر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه دارویی ترخون Artemisia dracunculus با 9 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.