مقایسه اثربخشی درمان حساسیتزدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و رفتاردرمانی شناختی در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 642
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
HPSCONF01_236
تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1394
Abstract:
جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه، توجه بسیاری از مراکز مشاوره و درمانگران را به خود معطوف کرده است.پژوهش حاضر با هدف بررسی مقایسه اثربخشی درمان حساسیتزدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و رفتاردرمانیشناختی در جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه شهر کرمانشاه در سال 1393 انجام شد. پژوهش از نوع نیمهآزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون همراه با گروه گواه است. جامعه آماری شامل کلیه جانبازانی است که در بنیاد شهیدو امور ایثارگران دارای پرونده بودند که به صورت تصادفی 54 نفر انتخاب و در سه گروه 15 نفره (که 15 نفر دریافت کنندهدرمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و 15 نفر دریافت کننده رفتار درمانی شناختی و 15 نفر گروه گواه)قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پکیج درمان حساسیتزدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و پکیج رفتاردرمانی شناختی و مقیاس تجدید نظر شده تاثیر رویداد و مصاحبه بالینی ساختاریافته بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمارتوصیفی و برای بررسی فرضیه های پژوهش از آمار استنباطی (کوواریانس و t مستقل) استفاده شد. با توجه به یافته های پژوهش درمان حساسیتزدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و رفتار درمانی شناختی در کاهش علائم اختلال استرس پس از سانحه جانبازان تاثیر دارد. میانگین نمرات دو گروه درمان نشان می دهد که درمان حساسیت زدایی از طریق حرکاتچشم و بازپردازش نسبت به رفتار درمانی شناختی میانگین بیشتری را در کاهش علائم اختلال استرس پس از سانحهاختصاص داده است. روش درمانی حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش و رفتار درمانی شناختی موجب کاهشعلایم اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان مبتلا می شود.
Keywords:
درمان حساسیت زدایی از طریق حرکات چشم و بازپردازش , رفتار درمانی شناختی , اختلال استترس پتس از سانحه , جانبازان
Authors
محمد خلخال
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، کرمانشاه، ایران
زهرا آهنگریان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، چالوس، ایران
بختیار قادری
گروه روانشناسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران
کیوان کاکابرایی
گروه روانشناسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :