سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها

Publish Year: 1384
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,941

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

BIOETHICS01_007

Index date: 31 December 2007

گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها abstract

امروزه در سراسر جهان تحقیقات فراوانی در بیوتکنولوژی کشاوزی و مهندسی ژنتیک گیاهان زراعی در دست انجام است با این امید که نتایج حاصله تولید و کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش دهد. به موازات این تحقیقات، حقوق مالکیت هوشی (Intellectual property, IP) وحقوق مالکیت شیئی (Tangible property, TP) نیز شکل گرفته اند. بسیاری از فراورده های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک دارای حقوق حفاظت شده IP/TP هستند. لذا درک عمیق این حقوق، برای دانشمندان دست اندر کار تحقیق و توسعه امری اجتناب ناپذیر است. اما برخی محققان درکشورهای صنعتی و بسیاری از پژوهشگران کشورهای در حال توسعه از ماهیت حقوق IP/TP متعلق به اجزایی که درآزمایشات خود از انها استفاده می کنند مطلق نمی باشند. برای یافتن این حقوق ، یک محصول بیوتک باید به اجزای تشکیل دهنده آن تجزیه گردد. انجام این مرحله برای آزادسازی محصول تولید شده و اخذ مجوز لازم جهت استفاده اقتصادی محصول امری ضروری است. خصوصا هنگام واردات یک محصول از کشورهای دیگر دقت خاص در شناسایی حقوق مالکیت متعلقه بسیار ضروری است و گرنه علی رغم زحمت فراوان در تحقیق و توسعه، آزاد سازی محصول بدست آمده بامشکلات حقوقی مواجه خواهد شد. در این مقاله اهم موارد موضوعه در مدیریت حقوق IP/TP گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی و فراورده های بیوتک کشاورزی و مشکلات حقوقی که مراکز تحقیقاتی هنگام انتقال انها ازکشورهای صنعتی به کشورهای در حال توسعه ممکن است با انها برخورد نمایند مورد بررسی قرار گرفته و اهم مواردی که در ارزیابی ریسک وارد شدن در دعاوی حقوقی باید مد نظر قرار گیرد شرح داده شده اند. انتقال موفقیت آمیز بیوتکنولوژی چیزی است فراتر از انجام تحقیقات، توسعه و اخذ مجوز بلکه مجموعه ای است کامل و تفکیک نشدنی که می تواند به همکاری طویل المدت جهانی در جهت رشد و توسعه بین المللی بیانجامد.

گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها Keywords:

گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها authors

محمدباقر باقریه نجار

استادیار دانشکده علوم ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
1-Briggs, S.P. (1998) Plant genomics: more than food for thought. ...
2-Garner, B.A. (ed.) (2001) Black's Law Dictionary: Second Pocket Edn. ...
3-Kryder, R.D., Kowalski, S.P. and Krattiger, A.F. (2000) The Intellectual ...
5-Erbisch, F.H. and Velazquez, C. (1998) Introduction _ intellectual properties. ...
6-Kimpel, J.A. (1999) Freedom to operate: intellectual property protection in ...
7-Dunwell, J.M. (1999) Transgenic crops: the next generation, _ an ...
8-Duesing, J.H. (1997) Managing a product clearance process toward freedomto-op ...
9-Ye, X., Al-Babili, S., Kloti, A., Zhang, J., Lucca, P., ...
10-Kowalski, S.P. and Kryder, R.D. (2002) Golden rice: a case ...
1. 11-Barton, J. (1997) Appendix A: Intellectual property and regulatory ...
12-Kowalski, S.p., Reynaldo, V. E., Kryder, _ And potter R., ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها" توسط محمدباقر باقریه نجار، استادیار دانشکده علوم ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نوشته شده و در سال 1384 پس از تایید کمیته علمی کنگره بین المللی اخلاق زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله مالکیت هوشی ، بیوتکنولوژی ، زیست فناوری ، گیاهان ترار ریخت هستند. این مقاله در تاریخ 10 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3941 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه در سراسر جهان تحقیقات فراوانی در بیوتکنولوژی کشاوزی و مهندسی ژنتیک گیاهان زراعی در دست انجام است با این امید که نتایج حاصله تولید و کیفیت محصولات کشاورزی را افزایش دهد. به موازات این تحقیقات، حقوق مالکیت هوشی (Intellectual property, IP) وحقوق مالکیت شیئی (Tangible property, TP) نیز شکل گرفته اند. بسیاری از فراورده های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک ... . برای دانلود فایل کامل مقاله گیاهان دست ورزی شده ژنتیکی، زیست فناوری و حقوق مالکیت آنها با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.