سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 960

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF02_080

Index date: 6 March 2016

بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب abstract

مجموعه کاروانسراهای طلاب، از دو کاروانسرای متعلق به دو دوره زمانی صفویان و سلجوقیان تشکیل شده که در محورکنونی قم به سمت اراک و سلفچگان واقع گردیده است. کاروانسرای سلجوقی مدنظر این مقاله بنایی است سنگی که درونکاروانسرای صفوی قرار گرفته است. در این مقاله بر اساس مطالعات میدانی نگارنده و نیز بررسی های کتابخانه ای کتب تاریخی، سفرنامه ها و سایر کتب مرتبط تلاش شده است خصوصیات این بنای ناشناخته که بخشی از زنجیره تاریخی تکامل کاروانسراها می باشد را بیان و مورد بررسی قرار دهیم. از جمله خصوصیات معماری این بنا می توان شکل قلعه مانند، دیوارههای مرتفع و مصالح سنگی را نام برد. از جمله ویژگی هایی که این بنا را از طرح های کلاسیک کاروانسراها جدا نموده رواقی در یکی از جبهه های حیاط می باشد. سایر خصوصیات و ویژگی های بنا نظیر وجود حیاطی در مرکزیت بنا، وجود حجره ها در پیرامون حیاط، و سایر موارد از جمله خصوصیات دیگر بنا است که در طرح کلی با اکثرکاروانسراها همراهی می نماید

بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب Keywords:

بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب authors

فاطمه حسین جمال

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری، دانشگاه هنر اصفهان

محمدمهدی پوستین دوز

استادیار گروه معماری، دانشگاه هنر اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اصطخری، ابراهیم بن محمد. مسالک الممالک. به کوشش ایرج افشار.1347. ...
بیک ارباب، محمدتقی. 1295. تاریخ دارالایمان قم. به کوشش مدرسی ...
سیرو، ماکسیم. 1971. راه های باستانی ناحیه اصفهان و بناهای ...
قمی، حسن بن محمد بن حسن. 1361. تاریخ قم. ترجمه ...
کیانی، محمدیوسف. 1360. یادگارهای رباط شرف. تهران: سازمان ملی حفاظت ...
کیانی، محمد یوسف. 1377.تاریخ هنر معماری ایران در دوره اسلامی. ...
گدار، آندره و دیگران. 1366. آثار ایران2. مترجم ابوالحسن سرقد ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب" توسط فاطمه حسین جمال، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات معماری، دانشگاه هنر اصفهان؛ محمدمهدی پوستین دوز، استادیار گروه معماری، دانشگاه هنر اصفهان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری، کاروانسرا، ساختار، طلاب، قم، سلجوقی هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 960 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مجموعه کاروانسراهای طلاب، از دو کاروانسرای متعلق به دو دوره زمانی صفویان و سلجوقیان تشکیل شده که در محورکنونی قم به سمت اراک و سلفچگان واقع گردیده است. کاروانسرای سلجوقی مدنظر این مقاله بنایی است سنگی که درونکاروانسرای صفوی قرار گرفته است. در این مقاله بر اساس مطالعات میدانی نگارنده و نیز بررسی های کتابخانه ای کتب تاریخی، سفرنامه ها ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بازشناسی ویژگی های ساختاری و معماری کاروانسرای طلاب با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.