سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 695

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF02_124

Index date: 6 March 2016

بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات abstract

در طول قرون متمادی دریای خزر به ایران و روسیه تعلق داشته است. پیش از امضاء پیماننامه گلستان در سال 8181 میلادی که در فصل پنجم آن حدود اختیار کشورهای ایران و روسیه در استفاده از کشتیرانی دریای خزر نوشته شده بود، طرفین هیچ سند حقوقی دیگری را امضاءنکرده بودند. بنابراین پیماننامه گلستان را میتوان آغاز پیشینه حقوقی دریای خزر نامید. وضعیت حقوقی دریای خزر تا پایان حکومت تزارهامطابق با شرایط مندرج در فصل هشتم عهدنامه ترکمانچای بود. انقلاب اکتبر 8181 و روی کار آمدن بلشویکها در روسیه برای ایران ثمرات زیادی داشت. آنها به منظور تحکیم پایههای حکومت نوپای سوسیالیستی خود به لغو قراردادهای استعماری گذشته پرداختند و حقوق ایران در دریای خزر را باز گردانیدند. اولین خط مرزی بین ایران و اتحاد شوروی در دریای خزر در سال 8191 مورد توافق قرار گرفت. در این سال اتحادشوروی به طور یکجانبه یک خط مرزی دولتی در دریای خزر ایجاد کرد که از آستارا در جمهوری آذربایجان تا خلیج حسینقلی در جمهوری ترکمنستان ادامه مییافت. بدین ترتیب از این سال کشتیرانی آزاد در سطح این دریا محدود شد. همچنین، ایجاد این مرز دریایی تحمیلی موجب شد 18 درصد از خطوط ساحلی در قلمرو اتحاد شوروی قرار گیرد و از نظر تامین امنیت اتحاد شوروی نگهبان این خطوط قلمداد شد.از کل ساحل دریا کمتر از 88 درصد خطوط ساحلی در قلمرو ایران قرار گرفت و در همان حال مرزهای دو کشور ثابت باقی ماند. بر این اساس،سوال اصلی پژوهش این است که رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات چگونه قابل ارزیابی است؟ فرضیه تحقیق این است که در دوره پس از فروپاشی شوروی، یک رژیم حقوقی منبعث از معاهدات 8198 و 8190 وجود دارد امارژیم کاملی نیست و دولتهای ساحلی جدید میتوانند بر مبنای اصل موسوم به دکترین لوح پاک یا قاعده عدم انتقال یک دولت جدید کهطرف یک معاهده نیست، به ارائه پیشنهادات خود در زمینه رژیم حقوقی دریای خزر بپردازند. این مقاله با استفاده از روش تحقیق توصیفی - تحلیلی و گردآوری دادهها بهصورت کتابخانهای به بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات پرداخته است.

بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات Keywords:

بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات authors

سیدمصطفی حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای دانشگاه زنجان

محمدرضا مشکی

دانشجوی کارشناسی ارشد دیپلماسی و سازمانهای بین المللی دانشکده وزارت امور خارجه

سیدمحمدحسین طاهریان حقیقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقهای دانشکده وزارت امور خارجه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آقایی، بهمن(1366)، رژیم حقوقی دریای مازندران، مجله حقوق، شماره .8 ...
باوند، داوود(1372)، نگرشی بر رژیم حقوقی دریای خزر: نویدها و ...
جوادی ارجمند، محمد جعفر و رضا زاده، حبیب(1390)، آسیب شناسی ...
حبیب نوری، علی عبداله(1386)، یک پیشنهاد برای تقسیم دریای خزر، ...
دمیرچی‌لو، مجتبی(1386)، رژیم حقوقی دریای خزر، دو فصلنامه مطالعات اورآسیای ...
دهقان، فتح الله(1384)، دریای خزر و امنیت ملی، تهران، بشیر ...
عبدی، مهدی(1390)، رژیم حقوقی دریای خزر، پایگاه نشر مقالات حقوقی ...
علیزاده(1390)، تاریخچه دریای خزر، نگارستان علمی، آموزشی و تاریخی. ...
عیوضی، محمد رحیم (1386)، امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در ...
قدیری، مجتبی و زارع گاریزی، افسر(1379)، تعیین رژیم حقوقی دریای ...
کولایی، الهه و گودرزی، مهناز(1392)، دریای خزر: چالش‌ها و چشم‌اندازها، ...
ناظمی، مهرداد(1381)، بررسی رژیم حقوقی دریای خزر، مجلس و پژوهش، ...
یزدانی، مجید(1375)، رژیم حقوقی حاکم بر دریاهای بسته انگرش بر ...
Harvey, Smith (1972), Area Handbook for Iran, Washington DC: US ...
http ://www. iraneconomics .com ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات" توسط سیدمصطفی حسینی، دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای دانشگاه زنجان؛ محمدرضا مشکی، دانشجوی کارشناسی ارشد دیپلماسی و سازمانهای بین المللی دانشکده وزارت امور خارجه؛ سیدمحمدحسین طاهریان حقیقی، دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقهای دانشکده وزارت امور خارجه نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رژیم حقوقی، جانشینی، دکترین لوح پاک، شوروی، دریای خزر هستند. این مقاله در تاریخ 16 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 695 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در طول قرون متمادی دریای خزر به ایران و روسیه تعلق داشته است. پیش از امضاء پیماننامه گلستان در سال 8181 میلادی که در فصل پنجم آن حدود اختیار کشورهای ایران و روسیه در استفاده از کشتیرانی دریای خزر نوشته شده بود، طرفین هیچ سند حقوقی دیگری را امضاءنکرده بودند. بنابراین پیماننامه گلستان را میتوان آغاز پیشینه حقوقی دریای خزر ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی رژیم حقوقی دریای خزر در دوره پساشوروی و موضوع جانشینی دولتها در قبال معاهدات با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.