اندازه گیری شاخص های تنفسی در جمعیت های نمونه مناطق مختلف ایران و تعیین معادله های مرجع به منظور برآورد این شاخص ها در افراد ایرانی

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 702

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JKH-4-1_001

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1395

Abstract:

مقدمه: مقادیر طبیعی پارامترهای حیاتی قلبی، ریوی و یا خونی در جمعیت های مختلف یکسان نبوده بلکه تحت تأثیر متغیرهایی مانند سن، جنس، قد، ژنتیک و موقعیت جغرافیایی قرار می گیرند. هدف از این تحقیق تعیین اندازه های فیزیولوژیک پارامترهای تنفسی در جمعیت طبیعی ایران و بهدست آوردن معادلات مرجع برای این گروه می باشد.مواد و روش ها: افراد نمونه از شهرهای مختلف انتخاب و پس از اطمینان از سلامت آنها برای تست به آزمایشگاه اعزام شده و در آزمایشگاه پارامترهای حیاتی ریوی شامل حجم جاری ،(Tidal Volume) ظرفیت حیاتی سریع ،( Slow Vital Capacity) و آهسته (Forced Vital Capacity) تعداد تنفس (Respiratory Rate) و حجم جریان بازدمی Forced Expiration Volume با شیوه های استاندارد و رعایت اخلاق پزشکی در جنسهای زن و مرد به طور جداگانه اندازه گیری شد. شرایط آزمایشگاه برای همه افراد یکسان و در حالت نشسته پس از استراحت بوده است. نتایج: نتایج حاصل از این اندازه گیری ها در گروههای سنی مختلف و به تفکیک زن و مرد تعیین شد. پس از تعیین میانگین برای گروه های سنی و با استفاده از فرمول های رگرسیون، معادلات مرجع برای هر کدام از پارامترهای حیاتی موردنظر به شرح زیر به دست آمد. (قد)0/003 (جنس) 0/031+0/035=TV و (قد) 0/020 (سن) 0/004-0/651 = FEV1 (وزن) 0/035- (قد) 0/108- (سن) 0/033-44/791=RR و (قد) 0/019+0/424=SVC ، (وزن) 0/003+ (قد) 0/010+ (جنس) 0/083=0/842=FVC نتیجه گیری: با توجه به معادلات مرجع به دست آمده برای جمعیت سالم ایران، میتوان با در دست داشتن خصوصیات فرد مانند، قد، وزن و سن، هر کدام از شاخص های حیاتی ریوی را برای وی محاسبه و پیشبینی نمود. به عبارت دیگر میزان متوسط هر شاخص استانداردی را که برای فرد قابل تصور است، به دست میدهد و لذا این مقادیر مبنای مقایسه ای برای طبیعی یا غیرطبیعی بودن شاخص های اندازه گیری شده در فرد است.

Authors

سهراب حاجیزاده

دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده علوم پزشکی - گروه فیزیولوژی

سقراط فقیه زاده

دانشگاه تربیت مدرس- دانشکده علوم پزشکی - گروه آمار حیاتی

محمد خاکساری

دانشگاه علوم پزشکی کرمان- گروه فیزیولوژی

محمدحسین بسکابادی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد- گروه فیزیولوژی