تحلیلی بر نقش رهبری معنوی مدیران بر توانمندسازی معلمان مدارس
Publish place: The third scientific conference on educational sciences and psychology, social and cultural harms of Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 690
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
PSCONF03_080
تاریخ نمایه سازی: 27 اسفند 1394
Abstract:
یکی از تحولات اساسی در مباحث مدیریتی در دنیای امروز تغییر و تحول در نحوه نگرش به سازمانها هستند. تا قبل از دو دهه گذشته چنین تصور میشد که سازمانها ابزارهای عقلایی برای ایجاد هماهنگی و کنترل افراد در جهت تحقق اهداف بوده که دارای سطوحعمودی متشکل از بخشها، دوایر و واحدها میباشند و مبتنی از رابطه قدرت هستند؛ اما امروزه دنیا را دنیای سازمانها مینامند و متولیان این سازمانها انسانها هستند. انسانها در کالبد سازمانها روح میدمند، آنها را به حرکت درمیآورند و اداره میکنند. سازمانها بدون وجود منابع انسانی نهتنها مفهوم نخواهد داشت بلکه اداره آنها نیز میسر نخواهد بود. در دنیای کنونی یکی از مهمترین اهرمهایتأثیرگذار بر جوامع عنصر مدیریت است، که شکل مطلوب آن مدیریت همراه با رهبری تلقی میشود و موفقیت سازمانها و ازجمله سازمانهای آموزشی در تحقق اهداف از پیش تعیینشده، درگرو چگونگی اعمال مدیریت و سبکهای مؤثر رهبری مدیر است. رهبری معنوی یکی از شیوههای نوین رهبری در سازمانها است و به دنبال تأمین بقای معنوی کارکنان میباشد . نقش رهبران معنوی تحریکو برانگیختن اعضای سازمان با استفاده از چشمانداز معنوی و ایجاد زمینههای فرهنگی بر اساس ارزشهای انسانی میباشد تا اعضایی توانمند، دارای بهرهوری بالا، متعهد و باانگیزه را تربیت و پرورش دهند. در این مقاله تلاش میشود تا نقش رهبری معنوی در توانمندسازی معلمان مدارس تبیین شود. محققان برای این منظور از روش کتابخانهای و مروری بر تحقیقات قبلی استفاده کردهاند. یافتهها حاکی ازآن است بین رهبری معنوی و توانمندسازی معلمان رابطه مثبت معنیداری وجود دارد. بنابراین میتوان گفت که توانمندسازی معلمان یک هدف استراتژیک برای رسیدن به چشماندازها و مأموریتهای سازمانی میباشد لذا نقش رهبری معنوی در تحقق این مهم از اهمیت بسزایی برخوردار میباشد. بنابراین به مدیران آموزشی پیشنهاد میشود معلمان را در فرایندهای تصمیم سازی سازمان مشارکت دهند تا زمینههای توانمندی و اثربخش بودن در وجود آنها تقویت گردد.
Keywords:
Authors
عبدالله رحیمی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه کردستان
دلنیا یزدانی
کاردانی آموزش ابتدایی، آموزش و پرورش شهرستان سروآباد
عبدالقادر کهنه پوشی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه کردستان
بختیار هنرجو
کارشناس آموزش ابتدایی،آموزش وپرورش شهرستان مریوان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :