سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,208

This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICICA01_0512

Index date: 17 March 2016

بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران) abstract

توجه به هویت محله ای که نقش مهمی در اجتماع پذیری و انسان مداری ساختار شهری دارد در جامعه امروزی امری ضروری است.رویدادهای اجتماعی در محلات مسکونی شهرها، که به عنوان سلول های حیات شهری شناخته می شدند نقشی اساسی در سرزندگی ساکنان آنها ایفا می کردند. به همین دلیل پژوهش حاضر به بررسی هویت پایدار محله ای و ایجاد حس تعلق به محله در میان ساکنین شهر می پردازد. تحقیق حاضر به روش پیمایشی بوده که طی آن با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه اطلاعات مورد نیاز جمع آوری شد. پس از استخراج اطلاعات و کد گذاری با استفاده از نرم افزارهای آماری اطلاعات به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. جامعهآماری این تحقیق منطقه نارمک شهر تهران است. در این پژوهش حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران به دست آمده است. بر این اساس، تعداد 300 نفر به عنوان جامعه آماری به دست آمد. بر اساس یافته های به دست آمده از تحقیق حاضر سن افراد در تعلق به هویت محلی آنان تأثیر گذار است. همچنین افرادی که از محله خود رضایت بیشتری دارند تعلق به هویت محلی در آنها بیشتر است. افراد بومی ساکن در محلات نسبت به افراد غیر بومی تعلق هویت محله ای بیشتری دارند. افرادی که تعلق محلی بیشتری دارند در فعالیت های محلی شرکت می کنند. هرچه امنیت در محل سکونت افراد بیشتر باشد، تعلق محلی ساکنین نیز افزایش می یابد و میزان رضایت از عملکرد شهرداری بر میزان تعلق به هویت محلی تأثیر دارد. هرچه شهرداری به محل سکونت افراد رسیدگی بیشتری نماید تعلق به هویت محلی نیز در افراد افزایش می یابد.

بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران) Keywords:

بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران) authors

سعید عظمتی

دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان

سعید ارجمند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

فرهنگ مظفر

دانشیار معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران

سیدباقر حسینی

دانشیار معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Barton, Hugh (2003), et al, Shaping Neigborhoods, New york, Spon ...
Cross, J. (2005). "What is Sense of Place", Research On ...
Foth, M (2004) Desiging networks for sustainable neighb ourhoods : ...
Louis, S & Arbour, D & Associates (1989). "Joining old ...
Walmsley, D. J. (1990). Urban living: The individul in the ...
Ghasemzadeh, Behnm(20 13), Cross- Traditional Boundaries of Urcban Plannung, Analele ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران)" توسط سعید عظمتی، دانشجوی دکتری معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان؛ سعید ارجمند، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال؛ فرهنگ مظفر، دانشیار معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران؛ سیدباقر حسینی، دانشیار معماری، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی عمران ، معماری و زیرساخت های شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله کیفیت محیط، هویت محله ، تعلق پذیری، پایداری اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 27 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1208 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که توجه به هویت محله ای که نقش مهمی در اجتماع پذیری و انسان مداری ساختار شهری دارد در جامعه امروزی امری ضروری است.رویدادهای اجتماعی در محلات مسکونی شهرها، که به عنوان سلول های حیات شهری شناخته می شدند نقشی اساسی در سرزندگی ساکنان آنها ایفا می کردند. به همین دلیل پژوهش حاضر به بررسی هویت پایدار محله ای و ایجاد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی احساس تعلق به محلات مسکونی و هویت پایدار(مطالعه موردی منطقه نارمک شهر تهران) با 11 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.