سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی دقت و صحت روش شاخص های پوشش گیاهی در تهیه نقشه کاربری

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,479

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_012

Index date: 18 January 2008

ارزیابی دقت و صحت روش شاخص های پوشش گیاهی در تهیه نقشه کاربری abstract

نقشه های استفاده از اراضی) Landuse) و پوشش زمین)) Landcover یکی از ضروری ترین اطلاعات مورد نیاز مدیران و متولیان منابع طبیعی است . تهیه چنین نقشه هایی با استفاده از روش های سنتی و تفسیر عکس های هوایی مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی خواهد بود . از طرف دیگر داده های ماهواره ای به دلیل داشتن دید وسیع و یکپارچه و به روز بودن می تواند ابزار بسیار دقیقی برای تهیه نقشه های مذکور باشد . امروزه از روش شاخص های پوشش گیاهیPVI و SAVI ، NDVI با استفاده از سنجش از دور (R.S) ، معمولادر تهیه نقشه های کاربری اراضی استفاده می شود . لذا لازم است این روش مورد ارزیابی دقیق قرار گیرد . در این تحقیق از تصاویر ماهواره ای LANDSAT ( سنجنده +) ETM و) IRS سنجنده های Pan و) Liss ΙΙΙ جهت طبقه بندی اراضی با استفاده از روش های شاخص پوشش گیاهی ( با هدف ارزیابی این روشها در تهیه نقشه کاربری اراضی) استفاده شد . ضمنا از نقشه های GPS سازمان نقشه برداری کشور و اطلاعات میدانی و بخصوص از نقاط 1: 25000 توپوگرافی رقومی با مقیاس جمع آوری شده از سطح منطقه جهت رفع اشکالات تصویر و تصحیحات هندسی استفاده گردید . دراین مرحله عملیاتی نظیر ، تطابق هندسی از طریق تعمیم معادله و انجام نمونه گیری مجدد ، تفکیک محدوده مطالعاتی از تصویر اصلی ، بارزسازی تصویر، تهیه نقشه واقعیت زمینی ، تعیین طبقات نقشه های استفاده از اراضی جهت تفکیک از روی تصاویر ماهواره ای و ... انجام شد . در مرحله سوم ، نقشه استفاده از اراضی منطقه مورد مطالعه با استفاده از روش شاخص پوشش گیاهی با پنج طبقه کار بری تهیه گردید که عبارتند از : -1 زراعت آبی و باغات -2 زراعت دیم -3 مرتع نیمه متراکم -4 مرتع کم تراکم -5 بیرون زدگی سنگی . در مرحله آخر و به عنوان نتیجه گیری ، ارزیابی روش شاخص پوشش گیاهی در مقایسه با روشهای مختلف طبقه بندی انجام شد و مشخص گردید که جهت تهیه نقشه استفاده از اراضی این روش را نمی توان مستقلا مورد استفاده قرار داد و بایستی به همراه روشهای دیگر از آن استفاده کرد .

ارزیابی دقت و صحت روش شاخص های پوشش گیاهی در تهیه نقشه کاربری authors

حبیب اله مظاهری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان

علی اکبر نوروزی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

محمدمهدی فتاحی

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
- - [L] حسینی، س، 1381. بررسی قابلیت داده‌های ماهواره‌ای ...
[_- فلاح شمسی، س، 1375. خصوصیات انعکاس طیفی پوشش‌های گیاهی ...
-[S] فلاح شمسی، س، 1377 . برآورد صحت نقشه‌های حاصل ...
- E ماجانی، ع، 1380. بررسی قابلیت سنجنده PAN ماهواره ...
- Wright, G. G. and Morrice, J.G., 1997. Landsat TM ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی دقت و صحت روش شاخص های پوشش گیاهی در تهیه نقشه کاربری" توسط حبیب اله مظاهری، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان؛ علی اکبر نوروزی، عضو هیات علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری؛ محمدمهدی فتاحی، کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4479 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نقشه های استفاده از اراضی) Landuse) و پوشش زمین)) Landcover یکی از ضروری ترین اطلاعات مورد نیاز مدیران و متولیان منابع طبیعی است . تهیه چنین نقشه هایی با استفاده از روش های سنتی و تفسیر عکس های هوایی مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی خواهد بود . از طرف دیگر داده های ماهواره ای به دلیل داشتن دید وسیع ... . برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی دقت و صحت روش شاخص های پوشش گیاهی در تهیه نقشه کاربری با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.