سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها)

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,864

This Paper With 17 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

CONFIR02_049

Index date: 18 March 2016

خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها) abstract

«خود شناسی» از نخستین و ضروری ترین پرسش های و جستجوها برای انسان است. دلیل این همه تاکید بر خود شناسی چیست ؟ این جستار با توجه به ضرورت و اهمیت موضوع بر آن است تا توجه به ابعاد وجودی انسان را از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار دهد . از آن جا که بررسی ابعاد وجودی انسان منتهی به خودشناسی می گردد و روان شناسی نیز که خود نوعی مطالعه عینی رفتار آدمی است می توان به این نتیجه رسید که از خودشناسی می توان به روان شناسی نیز راه پیدا کرد و از این طریق دیدگاه های مختلف و توجهات خاص دیدگاه ها، اعم دیدگاه های دینی –فلسفی و روانشناسی تجربی با یکدیگر قابل تطبیق و مقایسه است . در این رویکرد ، دیدگاه های صدرالمتالهین ، ابن عربی و انسان شناسی در قرآن با نگاه به انسان در مکاتب روان شناسی تجربی مقایسه شده است . نتیجه آن که خودشناسی حقیقی به ویژه در مباحث دینی در رابطه ی انسان با خالق هستی تبیین شده در حالی که روان شناسی تجربی با این موضوع چندان آشنا نیست . در عین حال روان شناسی تجربی با پی بردن به خلاء این موضوع توجه به ابعاد روحانی انسان را در دستور کار خود قرار داده است

خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها) Keywords:

خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها) authors

محمدرضا شمشیری

استادیار ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ( خوراسگان )

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ابن عربی، محی الدین محمد، حقیقه الحقایق (ده رساله فارسی)، ...
شولتز، دوآن، نظریه های شخصیت، ترجمه یحیی سیدمحمدی، تهران _ ...
صدرالدین شیرازی، محمدبن ابراهیم، الحکمه المتعالیه فی الاسفار الاربعه _ ...
_ المبداء و المعاد، مقدمه و تصحیح سیدجلال الدین آشتیانی، ...
فلاحی خشکناب، مسعود و دیگران، معنویت، مراقبت منوی و معنویت ...
مصباح یزدی 0 محمدتقی، آموزش عقاید، تهران، سازمان تبلیغات اسلامی ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها)" توسط محمدرضا شمشیری، استادیار ، دانشکده علوم انسانی ، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان ( خوراسگان ) نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی تفکر و پژوهش دینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خودشناسی، صدرالمتالهین، ابن عربی، قرآن، روان شناسی تجربی هستند. این مقاله در تاریخ 28 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1864 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که «خود شناسی» از نخستین و ضروری ترین پرسش های و جستجوها برای انسان است. دلیل این همه تاکید بر خود شناسی چیست ؟ این جستار با توجه به ضرورت و اهمیت موضوع بر آن است تا توجه به ابعاد وجودی انسان را از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار دهد . از آن جا که بررسی ابعاد وجودی انسان منتهی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله خودشناسی در اندیشه دینی– فلسفی در مقایسه با روان شناسی تجربی (نگاهی به شباهت ها و تفاوت ها) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.