سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,041

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_046

Index date: 18 January 2008

بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان abstract

سیستمهای پایش در تدوین طرحهای مقابله با خشکسالی و مدیریت آن از اهمیت زیادی برخوردار است که بدین منظور از شاخصهای خشکسالی برای بیان کمی این پدیده استفاده میگردد . تاکنون شاخصهای متعددی برای پایش پدیده خشکسالی پیشنهاد شده است . در این مطالعه دادههای مربوط به بارش سالانه 12 ایستگاه از استانهای مازندران و گلستان در یک دوره 30 ساله (1351 - 1380) به منظور تحلیل دادههای بارش و محاسبه سالهای مرطوب و خشک مورد استفاده قرار گرفته است . پس از انتخاب دوره مشترک آماری، بررسی کفایت و درستی دادهها، آزمون دادههای پرت و تکمیل نواقص آماری به روش رگرسیون، از نمایههای آب و هوایی مختلف استفاده گردید . نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از وقوع پدیده خشکسالی با درجه شدیدتر و فراوانی بالاتر در دهه دوم سالهای مورد مطالعه است . مطابق شاخصهای مختلف ( با توجه به مقیاس مختص به هر شاخص ) وقایع خشکسالی متعددی با درجات بسیار شدید و شدید در طول دوره آماری مورد بررسی رخ داده است ( شاخص 24 : SIAP واقعه خشکسالی بسیار شدید و 51 واقعه خشکسالی شدید، شاخص : SPI بدون واقعه خشکسالی حاد و با 15 واقعه خشکسالی شدید، : PNPI بدون واقعهی بسیار شدید خشکسالی و با 4 واقعه خشکسالی شدید ). براساس تقسیم بندیهای مربوط به هر شاخص سالهایی با بارش نرمال دارای تداوم بیشتری نسبت به سالهای خشک و ( SIAP و PNPI ، نیچه، DR ،SPI .( در بین مدلهای مورد استفاده ( مدلهای SIAP مرطوب هستند ( به استثنای شاخص مدل SPI ، به خاطر حساسیت بالا به تغییرات بارندگی و نمایش مقادیر خشکسالی بسیار شدید منطبق با سالهایی با ووقع کمینه بارش، و مدل SIAP ، با داشتن قابلیتهای بیشتر و محدودیتهای کمتر، بهتر از دیگر مدلها تشخیص داده شدهاند

بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان Keywords:

بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان authors

شهرام خلیقی سیگارودی

عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

خالد اوسطی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگران

بختیار کریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهش

موسی کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
علیرضا بنی‌واهب و همکاران، 1382، .بررسی خشکسالی، ترسالی و پیش‌بینی ...
زارع ابیانه حمید، 1383، بررسی وضعیت خشکسالی و روند آن ...
ساری صراف بهروز و همکاران، 1384، تحلیل و برآورد خشکسالی ...
قویدل رحیمی یوسف، 1384، آزمون مدل‌های ارزیابی خشکسالی و ترسالی ...
اختری روح انگیز و همکاران، 1385، تحلیل مکانی شاخص‌های خشکسالی ...
بذرافشان، جواد، 1381، مطالعه تطبیقی برخی شاخص‌های خشکسالی هواشناسی در ...
خلیلی، ع.، 1370، گزارشهای حوزه‌ای هواشناسی طرح جامع آب کشور، ...
Steinemann, A., 2003. Drought indicators and triggers: a stochastic approach ...
Palmer, M eteorological Drought, USWB, Res.Paper No.45. ...
0-Nitzche, M .H, 2002. Drought Quantification and Preparedness in BRAZIL- ...
Hayes, M.J., Svoboda, M.D., Wihite, D. A. and Vanyarkho, O.V.(1998), ...
Eder, B.K. & J.M. Davis. 1987. Spatial and temporal analysis ...
Agnew, C. T, 2000. Using the SPI to Identify Drought, ...
Drought monitoring is more important in planning for drought mitigation ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان" توسط شهرام خلیقی سیگارودی، عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران؛ خالد اوسطی، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگران؛ بختیار کریمی، دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهش؛ موسی کرمی، دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی دانشگاه تهران و عضو باشگاه پژوهشگر نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خشکسالی، مازندران، گلستان، مدل SPI ، مدل SIAP هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2041 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سیستمهای پایش در تدوین طرحهای مقابله با خشکسالی و مدیریت آن از اهمیت زیادی برخوردار است که بدین منظور از شاخصهای خشکسالی برای بیان کمی این پدیده استفاده میگردد . تاکنون شاخصهای متعددی برای پایش پدیده خشکسالی پیشنهاد شده است . در این مطالعه دادههای مربوط به بارش سالانه 12 ایستگاه از استانهای مازندران و گلستان در یک دوره 30 ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خشکسالی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و تحلیل خشکسالی و ترسالی در ایستگاههای استانهای مازندران و گلستان با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.