سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 747

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICDAN01_101

Index date: 18 March 2016

شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی abstract

بیماری سالک جلدی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های حاره ای که در ایران سالانه حدود 20 هزار نفر را مبتلا می سازد، تاثیرپذیری بالایی از شرایطمحیطی و آب و هواشناختی دارد. این بیماری از طریق حلقه انتقال خود که گونه ای از پشه های خاکی خانواده فلبوتوموس می باشد، به شدت متاثر ازعوامل محیطی، به ویژه عناصر آب و هواشناختی است . استان یزد همواره یکی ازکانون های اصلی بروز بیماری، در ایران بوده است . هدف اساسی این تحقیق بررسی تاثیر شرایط آب و هواشناختی استان یزد، در شیوع و بروز بیماری سالک جلدی طی دوره آماری 1386 تا 1390 می باشد . در این راستا داده های مربوط به شیوع بیماری از مراکز بهداشتی استان به صورت ماهیانه دریافت گردید . داده های مربوط به عناصر آب و هواشناختی به صورت داده های ماهانه دما، برای دوره آماری مورد نظر از سازمان هواشناسی اخد گردید . در نهایت با تحلیل همبستگی ها در مقیاس ماهانه سعی شد که وابستگی های شیوع این بیماری با فاکتورهای محیطی در زمان های مختلف، آشکار گردد . نتایج گویای آن بود که شیوع بیماری با دمای هوا، ارتباط معکوسی دارد که برابر 0/37- می باشد. در حالی که میزان همبستگی شیوع بیماری با فاکتورهای رطوبتی محیط مانند بارش و رطوبت نسبی، به ترتیب برابر، 0/11/ و 0/35 می باشد که گویای آن است که ارتباط مستقیمی بین میزان رطوبت نسبی هوا و بروز بیماری می باشد، این بدین معنی است که رطوبت مهم ترین عامل کنترل کننده تغییرات شیوع بیماری سالک در استان یزد می باشد.

شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی Keywords:

شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی authors

داریوش یاراحمدی

دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه لرستان

زهرا یارمرادی

دانشجوی دکترای اقلیم شناسی دانشگاه لرستان

زهرا زارعی چقابلکی

دانشجوی دکترای اقلیم شناسی دانشگاه لرستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ندیم ابوالحسن، جوادیان عزت الدین، محبعلی مهدی و ضامن مومنی ...
یزدان پناه حجت اله، براتیان علی، کریمی سمیه، 1392، بررسی ...
Boussaa, S.; Guernaoui, S.; Pesson, B.; Boumezzough, A. Seasonal fuctuations ...
Cross, E.R.; Newcomb, W.W.; Tucker, C..J. Use of weather data ...
Karam V. Singh, 1999, Studies on the role of climatological ...
Subhakar, S. T, Srinivas, A. Palit, S.K. Kar & S.K. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی" توسط داریوش یاراحمدی، دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه لرستان؛ زهرا یارمرادی، دانشجوی دکترای اقلیم شناسی دانشگاه لرستان؛ زهرا زارعی چقابلکی، دانشجوی دکترای اقلیم شناسی دانشگاه لرستان نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنگره بین المللی در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سالک جلدی،پشه خاکی، عناصر اقلیمی،استان یزد هستند. این مقاله در تاریخ 28 اسفند 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 747 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیماری سالک جلدی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های حاره ای که در ایران سالانه حدود 20 هزار نفر را مبتلا می سازد، تاثیرپذیری بالایی از شرایطمحیطی و آب و هواشناختی دارد. این بیماری از طریق حلقه انتقال خود که گونه ای از پشه های خاکی خانواده فلبوتوموس می باشد، به شدت متاثر ازعوامل محیطی، به ویژه عناصر آب ... . برای دانلود فایل کامل مقاله شرایط اقلیمی شیوع بیماری لشمانیوز در استان یزد با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.