سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,311

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_152

Index date: 18 January 2008

بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود abstract

رودخانه های آبرفتی دارای پتانسیل تنظیم شکل و ابعاد برای تمام جریانهایی هستند که رسوب را منتقل میکنند. اما بایستی بیان داشت که در بیش از یک دوره زمانی تمام ابعاد و شکل خود را با یک جریان غالب (جریان تشکیل دهند) وفق می دهند. جریان غالب برای محاسبه مقدار بار رسوب معلق وطراحی هیدرولیکی سازه های مورد نظر وتعیین عرض بهینه اهمیت دارد و در شناسایی آن لازم است جریان موثر، مقطع پر و متوسط سیل سالانه را به دست آورد. در تحقیق حاضر جهت بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در رودخانه گرگانرود اقدام به انتخاب سه ایستگاه هیدرومتری تمر، گنبد و قزاقلی واقع بر شاخه اصلی رودخانه گردید. برای محاسبه جریان موثر لازم است تا هیستوگرام فراوانی دبی های متوسط روزانه محاسبه گردد. لذا بدین منظور دبی های متوسط روزانه 20 ساله ایستگاه های مورد مطالعه از سال آبی 66-1365 تا سال آبی 84-1383 مورد بررسی قرار گرفت و فراوانی وقوع این دبی ها با توجه به تعداد دسته های در نظر گرفته شده تعیین گردید. تعداد کلاسهای در تحقیق حاضر 20 دسته در نظر گرفته شده و هیستوگرام فراوانی این دبی ها با استفاده از نرم افزار Excel و تابع فراوانی گردید جهت محاسبه بار معلق در ایستگاه های موردمطالعه اقدام به برقراری رابطه رگرسیونی بین مقادیر دبی جریان و دبی رسوب بر اساس معادله توانی Qs=aQbw گردید. که در این رابطه (Dw) دبی جریان و (Ds) دبی رسوب و b,a ضرایب معادله می باشند. پس از برقراری رابطه دبی جریان و رسوب، با ضرب نمودن منحنی سنجه رسوب در هیستوگرام فراوانی دبی های روزانه، منحنی انتقال رسوب کل حاصل گردید که نقطه اوج آن دبی موثر می باشد، که این دبی متناظر با حمل حداکثر رسوب رودخانه خواهد بود. بررسیها نشان داد مقدار دبی موثر جهت حمل رسوبات در ایستگاه هیدرومتری مورد مطالعه دبی با دوره بازگشت پایین می باشد. همچنین با حرکت رودخانه از بالا دست به پایین دست میزان دبی موثر حمل رسوبات افزایش یافته است.

بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود Keywords:

دبی موثر , جریان غالب , مقطع پر و رودخانه گرگانرود

بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود authors

ابوالفضل مساعدی

عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

امین محمدی

عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی گنبد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی

هادی تهبندی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزدای، دانشگاه مازندران

مهدی زارعی

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزدای، دانشگاه مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اسماعیلی، نصرت ا... و محمد مهدوی. 1381. بررسی دبی موثر ...
بی‌نام. 1382. فرهنگ جغرافیایی رودهای ایران. جلد دوم. حوضه آبخیز ...
کوچک‌زاده، صلاح و کیوان یوسفی. 1380. تئوری و کاربرد انتقال ...
شمسی، طاهر و فرهاد ایمان شعار. 1385. تعیین دبی غالب ...
Crowder, D. W., and Knapp, H. V. 2002. Effective discharge ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود" توسط ابوالفضل مساعدی، عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان؛ امین محمدی، عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی گنبد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبی؛ هادی تهبندی، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزدای، دانشگاه مازندران؛ مهدی زارعی، دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزدای، دانشگاه مازندران نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله دبی موثر ، جریان غالب ، مقطع پر و رودخانه گرگانرود هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2311 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رودخانه های آبرفتی دارای پتانسیل تنظیم شکل و ابعاد برای تمام جریانهایی هستند که رسوب را منتقل میکنند. اما بایستی بیان داشت که در بیش از یک دوره زمانی تمام ابعاد و شکل خود را با یک جریان غالب (جریان تشکیل دهند) وفق می دهند. جریان غالب برای محاسبه مقدار بار رسوب معلق وطراحی هیدرولیکی سازه های مورد نظر وتعیین ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و شناخت دبی موثر حمل رسوبات در ایستگاه های شاخص رودخانه گرگانرود با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.