سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی و تحلیل آبخیزداری شهری

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,838

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_258

Index date: 18 January 2008

بررسی و تحلیل آبخیزداری شهری abstract

فعالیت در زمینه آبخیزداری در ایران با توجه به مغضل گل انباشتگی سریع مخزن سد های ذخیره ای در سال 1346 با تغییر نام دفتر فنی خاک وابسته به وزارت منابع طبیعی وقت به دفتر حفاظت خاک وآبخیزداری در بخش اجرا ء ابتداء در منطقه نوزیانواقع در سرابان حوزه آبخیزرودخانه دز با هدف کاهش و جلوگیری از ورود رسوبات ناشی از فرسایش به مخزن سد دز آغاز شده است . از آن زمان تاکنون اگر چه تغیی رات عمده ای در درک و برداشت های علمی و عملی از این علم و کابرد های آن شده، اما محوریت وتمرکز بر آبخیزداری در محیط های طبیعی و جنبه های مختلف آن با تأکید بر حفا ظت خاک ، جلوگیری و مبارزه با فرسایش آبی و کاهش خسارات سیل بوده است . بنابراین، به رغم تقسیم و تفکیک آبخیزداری با توجه به مفهوم آبخیزو آبخیزداری، به آبخیزداری محیط های طبیعی، آبخیزداری شهری و آبخیزداری مناطق روستائی دو بخش مربوط به آبخیزداری شهری و مناطق روستائی کمتر مطرح بوده و مورد توجه قرار داشته اند . در مقاله حاضر سعی گردیده با بررسی اصول و مفاهیم آبخ یزداری شهری که از طریق مرور منابع معتبر و اقدامات عملی انجام شده در ملل مختلف جهان و به صورت موردی در ایران اقدام به تحلیل این مبحث مهم به ویژه با چالش ها ومسائل موجود در شهرهای بزرگ و کلان شهرهای ایران شود . نتیجه بررسی ها وجمع بندی تجارب مبیین این است که ه رجند پرداختن به آبخیزذاری شهری از نظر اجرائی با تغییرات ایجاد شده در اکثر شهر ها سهل و عاری ازمحدودیت نیست،اما ضرورت دارد برنامه ریزی عاجل و جدی در این زمینه در بخش های آموزش،تحقیق و اجراء به عمل آید . بی شک بری رفع مغضلاتی مانند ورود سیلاب ها به پهنه شهره ا،آبگرفتگی معابر در اثر سیلاب های شهری، نامناسب بودن و نبود امکانات زیربنائی برای ایجاد فضاهای سبز درون وپیرامون شهری به خصو ص برای ایجادتفرجگاه ها و پناهگاه و نقاط امن برای استفاده در زمان وقوع حوادث غیر مترقبه و آلودگی هوا، توجه به آبخیزداری شهری در کشور را نه تنها ضرورتی گریزناپذیر بلکه یک الزام است .

بررسی و تحلیل آبخیزداری شهری authors

جمال قدوسی

دکترای علوم و مهندسی آبخیزداری

مقاله فارسی "بررسی و تحلیل آبخیزداری شهری" توسط جمال قدوسی، دکترای علوم و مهندسی آبخیزداری نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آبخیزداری شهری،محیط های طبیعی،سیلاب،سیلاب شهری،فضای سبز، تفرجگاه،حوادث غیر مترقبه هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2838 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فعالیت در زمینه آبخیزداری در ایران با توجه به مغضل گل انباشتگی سریع مخزن سد های ذخیره ای در سال 1346 با تغییر نام دفتر فنی خاک وابسته به وزارت منابع طبیعی وقت به دفتر حفاظت خاک وآبخیزداری در بخش اجرا ء ابتداء در منطقه نوزیانواقع در سرابان حوزه آبخیزرودخانه دز با هدف کاهش و جلوگیری از ورود رسوبات ناشی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب شهری و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی و تحلیل آبخیزداری شهری با 4 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.