سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پایش و ارزیابی مهمترین فرایند در مدیریت پایدار حوزه آبخیز

Publish Year: 1386
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,670

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

WATERSHED04_264

Index date: 18 January 2008

پایش و ارزیابی مهمترین فرایند در مدیریت پایدار حوزه آبخیز abstract

موفقیت طرحهای آبخیزداری در گرو اهداف چند منظوره آن در سطوح مختلف فنی، اجتماعی، سیاسی و ... می باشد . بنابراین برای رسیدن به اهداف، پایش و ارزیا بی پروژه ها کاری ضروری، الزامی و در عین حال اجتناب ناپذیر می باشد . پایش و ارزیابی گاهی در معنی مشابه بکار می روند، اما بایستی خاطر نشان نمود که این دو حالتهای مختلف یک فرایند می باشند . - پایش عبارت است از مشاوره دقیق، اندازه گیری، ثبت نتایج و گزارش آنها - ارزیابی عبارت است : ارزش دهی به یک عامل بنابراین مشخص می گردد که به منظور ارزیابی یک پروژه، ابتدا باید فرایند پایش انجام و سپس بر اساس داده های پایش ارزیابی انجام گیرد . به عنوان مثال با اجرای پروژه های آبخیزداری چگونه میتوان نشان داد که فرسایش کاهش یافته، زیرا در اغلب موارد داده های قبل و بعد از اجرای پروژه موجود نیستند و یا در موارد دیگری مانند میزان کاهش تخریب مرتع و جنگل را نیز بدون در ا ختیار داشتن داده های مورد نیاز پ یش از اجرای پروژه نمی توان نشان داد . در حال حاضر اغلب پروژه های مدیریت و توسعه آبخیز فاق د برنامه پایش و ارزیابی بر عملکردها و برنامه های پروژه می باشند، به ع نوان یک اصل کلی، بیشتر تلاشها و توجهات بر روی پایش و اجرای پروژه از دیدگاه مدیریتی متمرکز شده است، به عبارت دیگر آیا پروژه به اهداف فیزیکی و مالی رسیده است یا نه؟ این نوع پایش و ارزیابی ضروری است اما نمی تواند در کارآیی و ارزش افزوده پروژه تأثیر داشته باشد . آنچه مسلم است پایش و ارزیابی نیاز به داده های کم ی دارد که بتواند نشان دهد که کارهای انجام گرفته در راستای اهداف پروژه بوده است یا نه و میزان انحراف از اهداف اصلی چقدر است؟ بنابراین پایش در هر مرحله از پروژه، مقایسه، انتخاب و یا رد گزینه های موجود، تصمیم گیری، تقسیم وظایف، انجام تعدیلها، قضاوتها و تصمیمات لازم، نشان می دهد که وجود یک سیستم پایش و ارزیابی در طی اجرای پروژه بسیار لازم و ضروری می باشد . هدف سیستمهای پایش و ارزیابی، کنترل مدیریت ن یست، بلکه ای جاد یک روش علمی، منطقی و قابل اعتماد برای مدیران و ارائه داده ها جهت تصمیم گیری منطقی تر می باشد . موقعی که سیستم پایش و ارزیابی با برنامه های آبخیزداری تلفیق شوند، این اطمینان را می دهد که سرمایه گذاری منطقی بوده است . بنابراین این سیستم می تواند پروژه را از خطر شکست و اتلاف هزینه های سنگین مصون دارد و هزینه طراحی و اجرای آنها را توجیه نماید .

پایش و ارزیابی مهمترین فرایند در مدیریت پایدار حوزه آبخیز authors

حسن احمدی

استاد دانشگاه تهران - دانشکده منابع طبیعی

مقاله فارسی "پایش و ارزیابی مهمترین فرایند در مدیریت پایدار حوزه آبخیز" توسط حسن احمدی، استاد دانشگاه تهران - دانشکده منابع طبیعی نوشته شده و در سال 1386 پس از تایید کمیته علمی چهارمین همایش ملی علوم و مهندسی آبخیزداری ایران مدیریت حوزه های آبخیز پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 28 دی 1386 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2670 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که موفقیت طرحهای آبخیزداری در گرو اهداف چند منظوره آن در سطوح مختلف فنی، اجتماعی، سیاسی و ... می باشد . بنابراین برای رسیدن به اهداف، پایش و ارزیا بی پروژه ها کاری ضروری، الزامی و در عین حال اجتناب ناپذیر می باشد . پایش و ارزیابی گاهی در معنی مشابه بکار می روند، اما بایستی خاطر نشان نمود که این ... . برای دانلود فایل کامل مقاله پایش و ارزیابی مهمترین فرایند در مدیریت پایدار حوزه آبخیز با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.