بررسی تنوع ژنتیکی برخی از ژنوتیپ های انار با استفاده از نشانگرهای رپید (RAPD)
Publish place: 04th National Biotechnology Congress of Iran
Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,043
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI04_246
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1386
Abstract:
مطالعه و شناسایی ژنوتیپ های انار که قدمت دیرینه ای در ایران دارد حائز اهمیت است. در این مطالعه با استفاده از نشانگر مولکولی رپید روابط فیلوژنتیکی 24 ژنوتیپ انار مورد بررسی قرار گرفت. دراین بررسی پس از استخراج DNA و بهینه سازی شرایط آزمایش 13 آغازگر تصادفی که در انار چندشکل نشان داده بودند مورد استفاده قرار گرفت. 11 آغازگر چندشکلی نشان دادند و در مجموع 96 قطعه تکثیر شد که 56 قطعه از آن چند شکل بودند. محاسبات آماری بر اساس ضریب تشابه جاکارد و گروه بندی به روش UPGMA با استفاده از نرم افزار Ntysys ver2.02 انجام شد. در دندروگرام حاصله در حد تشابه 64 درصد ژنوتیپ ها در 8 گروه جای گرفتند و ضریب کوفنتیکی بین ماتریس تشابه و دندروگرام حاصله (r=0/92) به دست آمد. گروه بندی به دست آمده با گروه بندی بر اساس صفات مرفولوژیکی موجود مطابقت کافی نداشت. کافی نبودن تعداد آغازگرها و میزان پلی مورفیسم حاصله از آنها، عدم تشخیص برخی از جهش ها و تغییرات ژنتیکی که قابل نسخه برداری هستند توسط این نوع مارکر، احتمال وراثت غیر هسته ای برخی از صفات و تأثیر شرایط محیزی، می تواند از دلایل این امر باشد.
Authors
علی سرخوش
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم
ذبیح اله زمانی
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس
محمد رضا فتاحی مقدم
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس
علی عبادی
دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم باغبانی و گیاهپزشکی، پردیس
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :