سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 719

This Paper With 19 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ARCHITECTCONF02_011

Index date: 8 May 2016

تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی abstract

طبیعت کلیت و مظهر تجلی وجود است و مقام خاص و مقدسی دارد. در باغ و درآن همه چیز در حال نظم و تعادل قرار دارد. باغ به کمک اشکال منظم هندسی رابطه میان طبیعت و دنیای درون را به تصویر می کشد. باغ ایرانی با تاریخ درخشان خود به عنوان یکی از بهترین الگوهای منظرسازی، محصول تعامل سازنده انسان ایرانی در مواجه با طبیعت است. از بین عوامل مختلف شکل گیری باغ ایرانی و هندسه خاص آن، فرضیه الگوی چهارباغ به عنوان یکی از مشهورترین فرضیه شناخته شده است. تعریف چهارباغ به عنوان ریشه هندسی باغ ایرانی شناخته شده و دارای بیشترین طرفدار در بین اندیشمندان باغ ایرانی است. در این نوشتار سعی می شود با تحلیل فضا و کالبد، زیر چهارعنوان: تحلیل فضا و کالبد- استقرار ابنیه- تقسیمات فضایی و عناصر هویت بخش(چهار عنصر اصلی: زمین، آب، گیاه و فضا) اشاره نمود. مقاله حاضر سعی بر این دارد تا در روشی توصیفی- تحلیلی براساس اسناد و مدارک کتابخانه ای امکان بررسی و ارزیابی ساختار باغ ایرانی و شناخت عناصر موجود در باغ را فراهم سازد.

تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی Keywords:

تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی authors

زهرا صالحی

گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

حسن سجادزاده

گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[) ابوالقاسمی لطیف (1372)، "جزوه باغ ایرانی"، دانشگاه تهران: دانشکده ...
اصانلو حسن(1381)، "باغ های ایران و چهارباغ "، مجله ساخت ...
انصاری مجتبی، دیبا داراب (1374)، کنگره ارگ بم ...
بهشتی سید محمد(1387)، "جهان باغ ایرانی"، فصلنامه گلستان هنر، شماره ...
براتی ناصر(1383)، "باغ و باغ سازی در فرهنگ ایرانی"، فصلنامه ... [مقاله ژورنالی]
پیرنیا محمدکریم (1373)، "مجله آبادی"، شماره 15 ...
حیدرنتاج وحید، منصوری سیدامیر(1388)، "نقدی بر فرضیه الگوی چهارباغ در ...
دانشدوست یعقوب(1369)، "باغ ایرانی"، فصلنامه اثر، شماره 18 و19 ...
دانشدوست یعقوب (1362)، " طبس شهری که بود(باغ های طبس)"، ...
روحانی غزاله (1389)، " طراحی باغ و احداث فضای سبز"، ...
سکویل وست ویکتوریا (2006)، "باغ های ایران"، کتاب میراث ایران، ...
فقیه نسرین(1383)، "چهارباغ؛ مثال ازلی باغ های تمدن اسلامی"، از ...
فلامکی محمدمنصور(384 1)، "رمز _ رازهای باغ ایرانی"، ماهنامه موزه ...
لغت نامه دهخدا، واژه چهارباغ ...
مدقالچی لیلا، انصاری مجتبی و بمانیان محمدرضا(1393)، "روح مکان در ...
میرفندرسکی محمدامین(1388)، "باغ ایرانی، تلاش انسانی(گزیده ای از صحبت های ...
نعیما غلامرضا (1385)، " باغ های ایران"، تهران: انتشارات پیام ...
ویلبر دونالد(1390)، "باغ ایرانی و کوشک های آن"، مترجم: صبا ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی" توسط زهرا صالحی، گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران؛ حسن سجادزاده، گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران- گروه معماری، دانشکده علوم پایه، واحدکرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی معماری و فرهنگ شهر پایدار پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله باغ ایرانی، تحلیل فضایی- کالبدی، چهارباغ، عناصر هویت بخش هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 719 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که طبیعت کلیت و مظهر تجلی وجود است و مقام خاص و مقدسی دارد. در باغ و درآن همه چیز در حال نظم و تعادل قرار دارد. باغ به کمک اشکال منظم هندسی رابطه میان طبیعت و دنیای درون را به تصویر می کشد. باغ ایرانی با تاریخ درخشان خود به عنوان یکی از بهترین الگوهای منظرسازی، محصول تعامل سازنده انسان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیل فضایی کالبدی و شناخت عناصر هویت بخش در باغ ایرانی با 19 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.