سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,575

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GPACONF03_114

Index date: 8 May 2016

محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی abstract

سایبان ها برای کنترل میزان تابش آفتاب به سطوح نور گذر ساختمان به کار می روند. عمق مناسب سایبان، عمقیاست که در اوقات گرم سال از تابش خورشید به داخل ممانعت به عمل آید و در اوقات سرد برای استفاده از گرمایتابشی خورشید امکان ورود تشعشع خورشید به داخل فراهم شود. هدف از این پژوهش محاسبه ی عمق سایبانساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آن در راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی می باشد. روش به کار گرفتهشده روش تجزیه و تحلیل آماری- نرم افزاری، با استفاده از آنالیز داده های اقلیمی در نرم افزار ،Ecotect Climate Consultantو Surferمی باشد. در این راستا با استفاده از آمار 30ساله (1392- 1362 )به بررسیعناصر مهم اقلیمی پرداخته، و به وسیله نمودار سایکرومتریک و نیازهای حرارتی ساختمان محدوده های آسایشاقلیمی در شهر اهواز تعیین گردید. سپس از روش های محاسباتی و روابط ریاضی شامل محاسبه ی میزان انرژیدریافتی در جهت عمود بر دیوارهای ساختمان برای تمام اوقات سال و نیز محاسبه ی عمق سایبان با توجه به زاویهو جهت تابش آفتاب مشخص گردید. نتایج پژوهش نشان می دهد که؛ میزان عمق سایبان برای چهار جهت اصلیساختمان (شمال، جنوب، شرق و غرب) به ترتیب 2/40 ،0/19 ،2/37و 1/46محاسبه گردید. بهترین عمق سایبان باداشتن پنجره ای به ارتفاع 1متر برای دیوار جنوبی 0/19متر محاسبه شده است

محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی Keywords:

محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی authors

حسن حویزاوی

کارشناسی ارشد آب و هواشناسی (اقلیم شناسی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

جعفر مرشدی

عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
رازجویان، محمود، آسایش در پناه باد، جلد دوم، تهران: انتشارات ...
طاوسی، تقی، عطایی، هوشمند، کاظمی، آزیتا، اقلیم و معماری مدارس ...
کسمائی، مرتضی، اقلیم و معماری، تهران: انتشارات شرکت سرمایه گذاری ...
Bouillot, B, Climatic design of vernacular housing in different provinces ...
Camuffo, Dario, Microclim ate for Cultural Heritage, Elsevier, New York, ...
Kumar Singh. M, Atreya .S.K, Solar passive features in vermacular ...
Sam .C.M, Chung, K.P, Climatic data for building energy design ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی" توسط حسن حویزاوی، کارشناسی ارشد آب و هواشناسی (اقلیم شناسی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران؛ جعفر مرشدی، عضو هیئت علمی گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، اهواز، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله ساختمان های مسکونی، عمق سایبان، اصول طراحی اقلیمی، شهر اهواز هستند. این مقاله در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3575 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سایبان ها برای کنترل میزان تابش آفتاب به سطوح نور گذر ساختمان به کار می روند. عمق مناسب سایبان، عمقیاست که در اوقات گرم سال از تابش خورشید به داخل ممانعت به عمل آید و در اوقات سرد برای استفاده از گرمایتابشی خورشید امکان ورود تشعشع خورشید به داخل فراهم شود. هدف از این پژوهش محاسبه ی عمق سایبانساختمان های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله محاسبه ی عمق سایبان ساختمان های مسکونی شهر اهواز و نقش آندر راستای تحقق اصول طراحی اقلیمی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.