سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 718

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

DCECAU01_146

Index date: 22 June 2016

بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود abstract

آب های سطحی همواره به عنوان یکی از منابع مهم و عمده تأمین آب شرب و کشاورزی مطرح بوده است. دشت زرینه رودنیز به عنوان یکی از دشت های مهم کشاورزی ایران، استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی را به عنوان مهمترین منابع تولید اب شیرین در پیش رو دارد. در همین زمینه پیش بینی نوسانات دبی آب های سطحی این دشت می تواند کمک شایانی به برنامه ریزی و تصمیم گیری های بعدی، جهت تأمین درازمدت آب شرب، کشاورزی و صنعت نماید. در این تحقیق هدف تخمین دبی های ماهانه در حوضه رودخانه زرینه رود با استفاده از شبکه عصبی مصنوعی می باشد. روش شبکه عصبی مصنوعی یکی از روش های هوشمند می باشد که با استفاده از ارتباط ذاتی داده ها، روابط غیرخطی بین آنها را یاد گرفته و نتایج را برای بقیه حالت ها تعمیم می دهد. به منظور آموزش مدل، از اطلاعات 3 ایستگاه هیدرومتری و ایستگاه های هواشناسی موجود در منطقه استفاده شد. برای این تحقیق 576 مدل شبکه ساخته و با استفاده از تحلیل خطا و ضریب رگرسیون، بهترین توپولوژی برای شبکه انتخاب شد. همچنین تعداد مناسب لایه پنهان، تابع مناسب و شبکه مناسب برای مدل ها انتخاب گردید. خطای کم پیش بینی و ضریب رگرسیون بالای 90 درصد بین مقادیر مشاهده ای و پیش بینی شده، نشانگر قدرت چشمگیر شبکه های عصبی در پیش بینی تغییرات ماهانه دبی است. نتایج تحلیل خطا و محاسبه ضریب رگرسیون نشان داد که با استفاده از شبکه های عصبی مصنوعی می توان تغییرات دبی ماهانه را تا 25 ماه با دقت بالا پیش بینی نمود.

بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود Keywords:

بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود authors

رامین رستمی

استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب، میاندوآب، ایران

شهریار موسوی

کارشناس ارشد عمران، آب منطقه ای آذربایجان شرقی

علی مهری

کارشناسی ارشد عمران- سازه های هیدرولیکی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
[کاآموز، م. 1385. بهره برداری تلفیقی از منابع آب سطحی ...
محتشم، م. دهقانی، الف:. اکبرپور، الف. 1389، پیش بینی سطح ...
نیک منش، م. 1388، پیش بینی تراز آب زیرزمینی در ... [مقاله کنفرانسی]
اعلیمحمدی، س و افشار، ع. 1385، کاربرد شبکه های عصبی ...
مهندسین مشاور پیشاهنگان آمایش، 1386، ساماندهی توسعه اقتصادی _ اجتماعی ...
_ 1381، مطالعه هیدروژئوشیمیایی آبهای زیرزمینی دشت میاندوآب، پایان نامه ...
Dawson, C.W., Wilby, R.L., 2001., "Hydrological Modeling Using Artificial Neural ...
Maier, H. R., Dandy, G. C., 1997., "Determining Inputs for ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود" توسط رامین رستمی، استادیار گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب، میاندوآب، ایران؛ شهریار موسوی، کارشناس ارشد عمران، آب منطقه ای آذربایجان شرقی؛ علی مهری، کارشناسی ارشد عمران- سازه های هیدرولیکی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های نوین طراحی، محاسبه و اجرا در مهندسی عمران،معماری و شهرسازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آب سطحی، شبکه عصبی، پرسپترون چندلایه، شبکه پیشخور عمومی، شبکه توابع شعاعی هستند. این مقاله در تاریخ 2 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 718 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که آب های سطحی همواره به عنوان یکی از منابع مهم و عمده تأمین آب شرب و کشاورزی مطرح بوده است. دشت زرینه رودنیز به عنوان یکی از دشت های مهم کشاورزی ایران، استفاده از آبهای سطحی و زیرزمینی را به عنوان مهمترین منابع تولید اب شیرین در پیش رو دارد. در همین زمینه پیش بینی نوسانات دبی آب های سطحی ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شبکه عصبی و سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مدل های مختلف شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی سیلاب در حوضه زرینه رود با 6 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.