بررسی آموزه ها و تأثیرات ذاتی و ادراکی رویکرد پرش کیهانی در معماری
Publish place: National Conference on Technology and New Technology Design, Calculation and Execution of Civil Engineering, Architecture and Urbanism
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 719
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DCECAU01_187
تاریخ نمایه سازی: 2 تیر 1395
Abstract:
از ویژگی های مهم معماری این است که همواره از دیرباز تاکنون به سمت طبیعت و الهام از آن گرایش داشته است. معماران از طبیعت یا به شکل الگو برداری انتزاعی و هندسی از اشکال آن و یا به شکل مفهومی بهره گرفته اند. با پیشرفت علم و مطرح شدن نظریه های جدید علمی در مورد طبیعت و به طور کلی کیهان، همچون نظریه کوانتوم و نسبیت، درک ما نیز از عالم هستی دجار تغییر گشت. به تناسب این تغییر، نگرش ها هم در معماری نسبت به طبیعت تغییر یافت. مباحثی جدید همچون نظریه آشوب، معماری فراکتال و معماری پرش کیهانی مطرح گردیند. آنچه بیشتر در این مقاله بدنبال آن هستیم، معرفی و تحلیل معماری پرشی کیهانی به عنوان رویکردی نوین در طراحی می باشد. معماری پرش کیهانی اولین بار توسط چارلز جنکز مطرح شد. از نظر او معماری باید معلول باشد، معلول علم، تکنولوژی و فلسفه کنونی، از دیگر اهداف این مقاله بررسی نگرش ذاتی وادارکی نسبت به معماری پرش کیهانی است. وقتی به شکل ذاتی به معماری پرش کیهانی می نگریم شاهد نمایش یک واقعیت کیهانی هستیم و وقتی به شکل ادراکی می نگریم نموداری سازمان یافته رامیینیم که با افزایش بی نظمی ناگهان به سطوح بالاتری از سازمان دهی جهت می نماید. با توجه به پژوهش انجام یافته چنین به نظر می رسد که اکثر قریب به اتفاق آثار معماری خلق شده در حوزه پرش کیهانی، با برداشتی ادراکی ونمادپردازانه از کیهان و روابط آن خلق شده اند و رویکرد ذاتی می تواند راهکارهای علمی و مقرون به واقع را در حوزه معماری عرضه نماید. بررسی انواع تأثیر پذیری ازمعماری پرش کیهانی که عمدتاً به سه صورت هندسی، مفهومی و ساختاری می باشد. از دیگر اهداف این مقاله است. در این مقاله، روش تحقیق از نوع توصیفی- تحلیلی می باشد.
Keywords:
Authors
همراز رضازاده
کارشناس ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
شبنم اکبری نامدار
دکتری معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
قربان محبوبی
پژوهشگر دوره ی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :