کاربرد مدل برنامه ریزی ریاضی روباست در مدیریت صید ماهیان استخوانی دریای خزر تحت شرایط عدم حتمیت (مطالعه موردی استان مازندران)
Publish place: International Conference on Sustainable Development With a focus on Agriculture, Environment and Tourism
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 848
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICDAT01_113
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
Abstract:
با توجه به اهمیت بخش شیلات در تأمین غذایی و اشتغال زایی، سیاستگذاران اقتصادی در سراسر جهان سعی در ارائه برنامهای دارند که مقدار منافع حاصل از منابع شیلاتی را حداکثر نماید. اما مشکلاتی نظیر تخمین نادرست تقاضای مصرف کننده از محصولات شیلاتی و نامعین بودن ذخایر آبزیان در طول زمان، منجر به تحریف نتایج مدلهای مدیریت منابع طبیعی میگردد. در مطالعهی حاضر، در راستای حل چنین مشکلاتی از روش بهینه سازی روباست که در آن پارامترها به صورت فواصلی کراندار از اعداد میباشند استفاده شده است. لازم به ذکر است نتایج مدل روباست با نتایج حاصل از یک مدل قطعی مورد مقایسه قرار گرفت. دادههای مورد نیاز در این مطالعه شامل میزان صید و هزینههای صیادی ۵۴ شرکت تعاونی صیادی مازندران در سال ۱۳۹۳ میباشد. همچنین جهت تخمین نتایج از نرم افزار GAMS استفاده شد. نتایج تحقیق حاضر نشان داد مدلهای قطعی زمانیکه پارامترها از تخمین نقطهای خود منحرف میگردند، حداقل در ۴۰ درصد از موارد، قابل حل نیستند. اما رویکرد روباست، مدل را دربرابر این راه حلهای نشدنی تضمین نموده و در نتیجه خطاهای ناشی از قطعیت نادرست را از بین میبرد. علاوه براین، با افزایش عدم حتمیت از میزان ذخایر و رشد آبزیان در مدل و افزایش سطح پارامتر مبادله در محدودیتها، از تعداد راه حلهای ناممکن مدل کاسته میشود.
Keywords:
Authors
مریم درودی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سیدعلی حسینی یکانی
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حمید امیر نژاد
دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
حسن فضلی
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر (ساری)
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :