سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 759

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICSAU03_1100

Index date: 2 July 2016

مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان abstract

از آثار هنر معماری ایرانی اسلامی بناهای متعددی برجاست، بی شک مسجد شاخص ترین آنهاست و نور که همواره در طول تاریخ جایگاه ویژه ای در معنویت و یکتاپرستی داشته است به عنوان مهمترین عنصر فضاسازی معنوی مساجد به کار رفته است. نور این عنصر بیبدیل در معماری، علاوه بر تأمین نیازهای روشنایی، القاگر نزدیکی و سلوک به عالم معنا و حق تعالی است که به زیباترین شکل در مساجدایرانی به منصه ظهور رسیده است. نور همچنین توانسته است به زیبایی بیانگر نظم و توالی فضایی باشد که این توالی به بیانی دیگر همان سیر و سلوک به عالم معناست و نور در این مسیر راهنماست. پژوهش حاضر با تکیه بر روش های توصیفی-تحلیلی به بررسی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان پرداخته است. روش گرداوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی بوده و در این راستا ابتدا اهمیت نوردر معماریاسلامی و ایرانی بررسی شده و سپس به نورگیری در مسجد شیخ لطف الله پرداخته شده است. این پژوهش در پی یافتن پاسخی برای این سؤال ها است که ویژگی های نورگیری در مسجد شیخ لطف الله چیست؟ و نخستین تاثیر نور بر توالی فضایی در این مسجد چیست؟ نتایج بیانگر آن بوده که ارزش محتوایی نور در معماری اسلامی-ایرانی بمراتب بیشتر است و نور در معماری این مسجد علاوه بر تامین روشنایی و تعریف فضای قدسی و ملکوتی، نقش به سزایی در تعیین توالی فضا داشته است که بهره گیری مناسب از نورگیرها به بهترین شکل، بیانگر آن است

مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان Keywords:

نور , نورگیری , توالی فضایی , مسجد شیخ لطف الله

مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان authors

ملیکا زارعی

دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران،

غلامرضا آذربویه دینکی

دانشجوی دکترای تخصصی پژوهش هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران،

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
استین، م. 1392، معماری نور (رویکردهای اخیر به طراحی با ...
بمانیان، م، عالی نسب، م. 1391. بررسی نقش نور در ...
بهشتی، م. 1389، مسجد ایرانی، نشر روزنه. ...
سجادزاده، ح، سلطانی، م، احمدی، ص، 1393، بررسی اهمیت نور ... [مقاله کنفرانسی]
شاطریان، ر. 1390، تحلیل معماری مساجد ایران، نشر نو پردازان. ...
1]فی نینگر، آ.1366.تکنیک عکاسی. ترجمه نصرالله کسراییان.انتشارات شباهنگ. ...
کارآمد، ز، خورسندیان، م. 1392، بازشناسی عناصر دریافت نور در ...
گروتر، ی.1383، ترجمه جهانشاه پاکزاد:زیبایی شناسی در معماری.انتشارات دانشگاه شهید ...
مایس، پ. ترجمه آیوازیان، سیمون. 1391، نگاهی به مبانی معماری ...
نجفی، ش. آنالیز و بررسی معماری سنتی ایران و نقش ...
نظیف، س.1391، بازنگری عناصر نورگیری در معماری سنتی و نقش ...
هیلن براند، ر. 1390، ترجمه اعتصام، ایرج. معماری اسلامی، نشر ...
th Internationl Congress on Civil Engineering , Arcbitecture and Urban ...
31 December 2015, Shahid Beheshti University , Tehran , Iran ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان" توسط ملیکا زارعی، دانشجوی کارشناسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری، ساری، ایران،؛ غلامرضا آذربویه دینکی، دانشجوی دکترای تخصصی پژوهش هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران، نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی سومین کنگره بین المللی عمران ، معماری و توسعه شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نور، نورگیری، توالی فضایی، مسجد شیخ لطف الله هستند. این مقاله در تاریخ 12 تیر 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 759 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که از آثار هنر معماری ایرانی اسلامی بناهای متعددی برجاست، بی شک مسجد شاخص ترین آنهاست و نور که همواره در طول تاریخ جایگاه ویژه ای در معنویت و یکتاپرستی داشته است به عنوان مهمترین عنصر فضاسازی معنوی مساجد به کار رفته است. نور این عنصر بیبدیل در معماری، علاوه بر تأمین نیازهای روشنایی، القاگر نزدیکی و سلوک به عالم معنا ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مورد پژوهی نورگیری در مسجد شیخ لطف الله اصفهان با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.