تحلیلی برجایگاه شهرک های گلخانه ای در توسعه بخش کشاورزی
Publish place: The first national congress for the development and promotion of agricultural engineering and soil sciences in Iran
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,309
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ISCONF01_110
تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395
Abstract:
در سال های اخیر یکی از مباحث اصلی ارتقا، کمیت و کیفیت محصول تولیدی و استفاده بهینه از منابع محدود آب شیرین، خاک، انرژی، سوخت و نهاده های کشاورزی، بحث ایجاد گلخانه می باشد. هدف از ایجاد گلخانه صرف نظر از اینکه برای تولید گل و گیاهان زینتی باشد یا برای تولید سبزی و صیفی، ایجاد یک محیط مناسب، مدیریت منابع و مطلوب از لحاظ عوامل موثر بر رشد گیاه است که در این محیط، محصول یا محصولاتی تولید شوند که ضمن تامین حداکثر سودآوری با کمترین هزینه اداره شود. با عنایت به ارزش افزوده بالای محصولات گلخانه ای و صرفه جویی و استفاده بهینه از آب در کشت های گلخانه ای در مقایسه با کشت های فضای باز، این نوع کشت ها مورد استقبال بهره برداران منطقه قرار گرفته است که در صورت تامین اعتبارات و تسهیلات دولتی و حمایت های ویژه در خصوص تامین و ثبات بازار و فراهم آوردن زمینه های صادرات محصولات تولیدی و وجود امکانات زیربنایی هم چون راه های ارتباطی، تامین انرژی، نیروی انسانی و نزدیکی به بازارهای مصرف محمده می توان شاهد توسعه گلخانه ها بود. لیکن با نگاه ملی به مبحث مکان یابی و ایجاد شهرک های گلخانه در مناطق مناسب از نظر اقلیمی و کاهش هزینه های مصرف سوخت و یا حمل و نقل می توان این نکته را در نظر گرفت که شاید بهتر باشد مثل تجربه های موفق سایر کشورها هم چون ترکیه، کنیا و اسپانیا، نسبت به توسعه گلخانه ها در مناطق مناسب کشور برنامه ریزی و اقدام نمود.
Keywords:
Authors
حسین کوهستانی
دکتری برنامه ریزی روستایی، استادیار دانشگاه تبریز
سمیرا حبیب نژاد لوجندی
دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه تبریز
رحمان صالحی تپوک
کارشناس ارشد توسعه روستایی دانشگاه تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :