بررسی اثر محلول پاشی فسفات آمونیوم و سطوح مختلف تنش خشکی بر عملکرد کمی و کیفی و شاخصهای فیزیولوژیکی رشد سویا ( Glycine max L)

Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 550

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MODERNAGR01_036

تاریخ نمایه سازی: 12 تیر 1395

Abstract:

به منظور بررسی اثر تنش خشکی Drought Stress و همچنین مطالعه تاثیر محلول پاشی Foliar Application فسفات آمونیوم در غلظت های متفاوت بر عملکرد و نیز خصوصیات کیفی دانه سویا رقم ویلیامز آزمایشی در سال زراعی 1393 درمزرعه ای واقع در شهرستان ورامین اجرا گردید .طرح مورد استفاده بصورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی باسه تکرار بود. عامل اصلی طرح شامل تنش خشکی در سه سطح شامل آبیاری مطلوب، قطع آبیاری از زمان تشکیل گره چهارم تا پایان گلدهی و قطع آبیاری از زمان تشکیل نیام Pod Formation تا پایان دانه بندی و عامل فرعی شامل محلول پاشی آهن با سه سطح شامل محلول پاشی آب خالص و محلول پاشی فسفات آمونیوم با غلظت های 2 و 4 کیلوگرم در هکتار بود. هر دو غلظت محلول پاشی فسفات آمونیوم عملکرد دانه را در مقایسه با شاهد افزایش داد. محلول پاشی با غلظت کیلوگرم در هکتار عملکرد دانه را به 2117 کیلوگرم در هکتار رساند در حالی که با افزایش غلظت محلول پاشی به 4کیلوگرم در هکتار میانگین عملکرد دانه به 2377 کیلوگرم در هکتار رسید. در شرایط مطلوب آبیاری Optimized Irrigated ، انجام محلول پاشی فسفات آمونیوم تاثیر معنی داری بر درصد پروتئین دانه سویا نداشت اما در شرایط تنش خشکی باعث افزایش درصد پروتئین دانه گردید محلول پاشی فسفات آمونیوم درصد روغن را افزایش داد. میزان جذب فسفر در دانه سویا در نتیجه تنش خشکی کاهش معنی داری داشت در حالی که محلول پاشی سبب افزایش معنی دار درصد فسفر دانه گردید.

Authors

احمد رضا فرزادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

بهزاد ثانی

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

حمید مظفری

گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ablett G. R., Schleihauf G. C. and Maclaren A D., ...
  • Alyari H. & Shekari F., 1998. Oily Grains (Agronomy and ...
  • Kobraee, S., Shamsi, k. and Rasekhi, B. 2011. Effect of ...
  • Littlejuons, G., V.Nayro.1996 .Influence of physiological quality of seed of ...
  • Kocheki, E. and Banaianaval, _ 1994. Crop plants Yield Phisiology. ...
  • نمایش کامل مراجع