سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,481

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

HPSCONF02_071

Index date: 30 July 2016

بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی abstract

در دوره مشروطه حضور زنان به شکل سازماندهی شده و منسجم نبوده و هر از چند گاهی تحرکات و فعالیت های پراکنده از سوی آنان دیده می شد؛ پارلمان مشروطه نیز چه به صورت تئوری و قانونی و چه در عمل نه ادعایی از سهیم ساختن زن در عرصه سیاسی داشته و نه جنبش و اقدام خاصی از سوی زنان برای مطالبه حقوق سیاسی شان ملاحظه نداشتند. در دوره پهلوی اول نیز اقدامات رضاشاه در پیاده کردن الگوی غربی و آتاتورک مآبانه، اگر چه در عمل باعث تعریف و توجیه آزادی های سیاسی و ورود زنان به عرصه سیاست می شد، اما در واقع اقدام وی درکشف حجاب، آشفتگی بخش عمده یی از جامعه معتقد و مقید ایرانی به اصول مذهبی را برانگیخت و نتیجه یی ملموس و قابل انتظار در بر نداشت. در دوره پهلوی دوم نیز اصلاحاتی در راستای همان الگوهای غربی از سوی محمد رضا شاه صورت گرفت، اما برد چشمگیری نداشت و تصویر سنتی غالب در جامعه چندان رنگی نباخت. نقطه اوج حضور زنان در عرصه سیاست، شرکت پیگیر آنان در قانون، سیاست تظاهرات علیه رژیم طاغوتی شاهنشاهی و سرانجام حق رای آنان در همه پرسی فروردین 1358 در تایید نظام جمهوری اسلامی بود. در تمام سالهای پس از انقلاب علما و فقها بر این تلاش بودند که با توجه به تاثیر مستقیم دین در نصو اجرای آن، چهره منعطف دین در موازین و تغییر آن با توجه به مقتضیات جامعه را فعال سازند. اگر چه سرعت ورود و فعالیت زنان در عرصه های اجتماعی- سیاسی زنان در حدود چهار دهه پس از انقلاب کند بوده است، اما پیش بینی می شود که تقویت و رشد حضور زنان در محافل آکادمیک، زنانی بالنده و فرهیخته و نیروهایی پرانگیزه و آینده دار را به جامعه تحویل دهد که نقش های موثری در آینده کشور ایفا خواهند کرد.

بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی Keywords:

بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی authors

مجتبی شاهسونی

دانشجوی دکتری زبان و ادبیات عربی

رسول مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
کار، مهرانگیز، (1380). مشارکت سیاسی زنان: موانع و امکانات. تهران: ...
رضوی الهاشم، بهزاد، (1381). تحلیل جایگاه مشارکت زنان در فرآیند ...
محمدی اصل، عباس، (1383). موانع مشارکت سیاسی زنان در ایران ...
نظری، مینا؛ علی حسینی، علی؛امام جمعه زاده، سید جواد و ...
بهادری، سمیه، (1393)، موانع مشارکت سیاسی زنان در جمهوری اسلامی ...
امام جمعه زاده، سید جواد؛ مرندی، زهره. (1391)، بررسی رابطه ...
وبسایت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید مدنی ...
اسفندماه394 1 استانبول = ترکیه ...
http ://www.mcls. gov. ir/i c m_c ontent/medi a/law/63 4 64 ...
http : //www. tasnimnews .com/fa/news/ 03157/05/0 9/1392 ...
http ://mehrkhane .com/fa/news/ 1 920 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی" توسط مجتبی شاهسونی، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات عربی؛ رسول مولایی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی، روانشناسی و علوم اجتماعی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله زنان، جایگاه سیاسی، مشروطه، انقلاب اسلامی هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2481 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در دوره مشروطه حضور زنان به شکل سازماندهی شده و منسجم نبوده و هر از چند گاهی تحرکات و فعالیت های پراکنده از سوی آنان دیده می شد؛ پارلمان مشروطه نیز چه به صورت تئوری و قانونی و چه در عمل نه ادعایی از سهیم ساختن زن در عرصه سیاسی داشته و نه جنبش و اقدام خاصی از سوی زنان ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی سیر تحویل نقش و جگاه سیاسی - اجتماعی زنان از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.