سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,536

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

PULSES06_204

Index date: 30 July 2016

وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور abstract

نخود برای اولین بار حدود 9500 سال قبل، در منطقه موسوم به هلال حاصل خیز از ترکیه تا غرب ایران کشت شده است و زراعت آن در شبه قاره هند به 4000 سال قبل برمی گردد. در حال حاضر نخود سومین حبوبات مهم دنیا پس از نخود فرنگی و لوبیا بوده، ولی رتبه اول اهمیت را در ایران داراست. تولید جهانی نخود در سال 2013 بالغ بر 13/1 میلیون تن بوده که از سطحی معادل 13/54 میلیون هکتار با متوسط عملکرد 955 کیلوگرم در هکتار به دست آمده است. در همان سال سطح زیر کشت نخود در ایران معادل 550 هزار هکتار و تولید آن 295 هزار تن با متوسط عملکرد 519 کیلوگرم در هکتار گزارش شده است. سهم کشورهای در حال توسعه از تولید جهانی نخود در سال های منتهی به 2013 از 98 درصد به 95 درصد کاهش یافته است و علت اصلی آن پیوستن کشورهای توسعه یافته به گروه کشورهای تولید کننده نخود و نقش چشمگیر آنها در بازار تجارت نخود است. آخرین آمار فائو حاکی از آن است که، استرالیا پس از هندوستان و بالاتر از کشورهایی همچون پاکستان و ترکیه، رتبه دوم تولید جهانی نخود را داراست. در دهه های اخیر سطح زیر کشت نخود در کشور حدوداً 3 برابر شده ولی عملکرد آن از 610 به حدود 500 کیلوگرم در هکتار کاهش یافته است. دلیل اصلی این کاهش، اختصاص اراضی دیم و کم بازده به کشت نخود در کشور است. این اراضی با حداقل آماده سازی بستر بذر کشت شده و با دست برداشت می شوند. همچنین به منظور به حداقل رساندن هزینه تولید، هیچگونه مراقبتی از این مزارع صورت نمی گیرد. یک سری عوامل موجب تغییرات فاحش در سطح زیر کشت و عملکرد نخود از سالی به سال دیگر می شوند. بارندگی غیر قابل پیش بینی، خشکی انتهای فصل، و تقاضای متنوع بازار عوامل اصلی نوسان تولید نخود هستند. عوامل دیگری مانند آفات و بیماری ها و سیاست گذاری های دولتی و مزیت نسبی در برخی سال ها بر این موضوع تأثیر می گذارند. ارزش غذایی بالا، نقش در افزایش حاصل خیزی خاک، عدم نیاز به کودهای شیمیایی و تناسب کشت در مناطق مستعد برای انواع تنش های زیستی و غیر زیستی، نخود را به عنوان گیاهی مورد توجه در نظام های زراعی پایدار مطرح می سازد. در این مقاله، چشم انداز تجارت و بازاریابی نخود در کنار معرفی ارقام جدید و پرمحصول مقاوم به سرما در کشت پائیزه و زودرس در کشت بهاره مورد بحث واقع شده و وضعیت زراعت و تولید نخود در آینده ارزیابی خواهند شد.

وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور Keywords:

وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور authors

همایون کانونی

عضو هیات علمی، رئیس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
صباغ پور، س.ح. 1386. چالش‌ها و راهکارهای افزایش تولید حبوبات ...
احمدی ک. و همکاران.1394. آمارنامه کشاورزی 1391-92. جلد اول محصولات ...
Akibode, S. and Mywish, M. 201 1. Global and Regional ...
Yadav, S. S., Redden, R. J., Chen, W., & Sharma, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور" توسط همایون کانونی، عضو هیات علمی، رئیس بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سنندج، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی ششمین همایش ملی حبوبات ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نخود، زراعت، تولید، اگروتکنولوژی، اصلاح نباتات هستند. این مقاله در تاریخ 9 مرداد 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1536 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که نخود برای اولین بار حدود 9500 سال قبل، در منطقه موسوم به هلال حاصل خیز از ترکیه تا غرب ایران کشت شده است و زراعت آن در شبه قاره هند به 4000 سال قبل برمی گردد. در حال حاضر نخود سومین حبوبات مهم دنیا پس از نخود فرنگی و لوبیا بوده، ولی رتبه اول اهمیت را در ایران داراست. تولید ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی کشاورزی عمومی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله وضعیت حاضر و چشم انداز آینده زراعت و تولید نخود در کشور با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.