تربیت معنوی از دیدگاه امام خمینی (ره)
Publish place: The first international conference on humanities with a native-Islamic approach and emphasis on new research
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,899
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICH01_215
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395
Abstract:
تربیت به معنای شکوفا کردن استعدادهای بالقوه آدمی است. انسان که مرکب از دو جنبه جسم و روح است. کسی متعلق به عالم ماده و روحی برخاسته از منشأ الهی، که مهم ترین بخش وجودی انسان، را تشکیل می دهد و دارای بیشترین قدرت نفوذ در اعمال و رفتار او است. با توجه به این نکته، نیاز به تربیت معنوی هر چه بیشتر آشکار می شود. و تربیت معنوی، مفهوم تربیت یعنی توجه به جوهر انسان و شکوفا کردن استعدادهای بالقوه روحی وی در جهت انطباق با فطرت توحیدی که در آیات و روایات از آن یاد شده است. از این رو هدف اصلی تربیت اسلامی، تربیت روحی و معنوی انسان است. امام خمینی (ره) از بزرگ ترین مربیان و معلمان اخلاق فردی و اجتماعی است. ایشان تربیت را به تفکر جامع اسلام از انسان مبتنی دانسته و برداشت های فطری آدمی، به عنوان اساس تحولات معنوی، تأکید کرده است. امام خمینی (ره) انسان را هدف خلقت و دارای ابعاد مختلف می داند که دارای بعد معنوی عمیق است. بنابراین تربیت معنوی از نظر ایشان تربیتی است که می تواند انسان را به مبدأ آفرینش متصل سازد.
Keywords:
Authors
فرشته ندری ابیانه
استادیار دانشگاه بوعلی سینا همدان
اغظم خاکی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بوعلی سینا همدان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :