سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 693

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NICONF03_163

Index date: 11 September 2016

توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی abstract

امروزه برنامه ریزی نامناسب در طراحی محلات شهرهای کنونی، منجر به بروز بحران مکان ناشی از عدم وجود هویت مکانی در میان شهروندان شده است. بی توجهی به کیفیت ارتباطات در فضاهای شهری و محلات، موجب عدم وجود پیوستگی احساس با مکان و تعلق خاطر به آن و در نتیجه ناپایداری محلات شهری شده است. مراکز شهرهای سنتی در گذشته همواره محل تعاملات اجتماعی شهروندان ومراودات آنها بوده است. هویت مکانی همان حس مکان است که از نتایج و دست آوردهای تعاملات اجتماعی است. مکان های شهری دارای مؤلفه های اجتماعی و کالبدی هستند که به واسطه آنها نوعی احساس در شهروند ایجاد شده که منجر به ایجاد نوعی حس تعلق خاطر به مکان در فرد می شود که بر مشارکت و سرمایه های اجتماعی تأثیر گذار است و سبب افزایش آن و مطلوبیت و پایداری فضاهای شهری می شود. محله از جمله فضاهای عمومی است که می تواند تأثیر بسزایی در ارتقاء تعلق خاطر شهروندان و در نتیجه هویت بخشی به شهرهای امروزی داشته باشد. در مقاله حاضر برای گردآوری مطالب از مطالعات کتابخانه ای و منابع الکترونیکی چاپی استفاده شده است. این مقاله سعی بر آن دارد با بررسی تأثیر حس هویت مکانی شهروندان در محله های شهری در راستای توسعه پایدار محلات شهری راهکارهایی ارائه نماید تا مطلوب شدن فضای محله های شهری و تقویت حس تعلق خاطر شهروندان گامی در جهت توسعه پایدار فضاهای شهری برداشته شود. تأکید این مقاله بر روی مفهوم هویت مکانی و اهمیت آن در تحقق پایداری در محله است.

توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی Keywords:

توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی authors

سحر پاک نهاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران- دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مجیر جلیلیان

گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
شیعه، اسماعیل(1380). مقایسه محله های تهران با معیارهای یک محله ...
بنتلی، ای ین. و دیگران. 1382. محیطهای پاسخ ده. ت ...
I8 کاشائی جو، خشایار. 1389. بازشناخت رویکردهای نظری به فضاهای ...
مدنی پور، علی(1379)، طراحی فضای شهری، شرکت پردازش و برنامه ...
Sennett, Richard. 1974. "The Fall of Public Mat : New ...
_ [معینی، سید محمد مهدی(1385) افزایش قابلیت پیاده مداری، گامی ...
بحرینی، حسین و طبیبیان، منوچهر(385 1)«مدل ارزیابی کیفیت محیط زیست ...
عزیزی، محمد مهدی(1385) «محله مسکونی پایدار نارمک»، نشریه هنرهای زیبا، ...
تبیبی، سید محسن 1379). فضای شهری و حیات مدنی، هنرهای ...
Whyte William. (1980). The Social life in small urban spaces. ...
Lang . John, 1994. "Urban Design: American experience" : Van ...
Whyte, William. 1980. "Social life of small urban space" : ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی" توسط سحر پاک نهاد، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران- دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران؛ مجیر جلیلیان، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهروندان، هویت مکانی، محلات شهری، فضای شهری، توسعه پایدار هستند. این مقاله در تاریخ 21 شهریور 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 693 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که امروزه برنامه ریزی نامناسب در طراحی محلات شهرهای کنونی، منجر به بروز بحران مکان ناشی از عدم وجود هویت مکانی در میان شهروندان شده است. بی توجهی به کیفیت ارتباطات در فضاهای شهری و محلات، موجب عدم وجود پیوستگی احساس با مکان و تعلق خاطر به آن و در نتیجه ناپایداری محلات شهری شده است. مراکز شهرهای سنتی در گذشته ... . برای دانلود فایل کامل مقاله توسعه پایدار محلات شهری با تقویت مفهوم هویت مکانی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.