اثر ارتفاع تراز آب و ضریب هدایت هیدرولیکی بر روی میزان نشت و سرعت ناشی از نشت در کانال های با مقطع نیم دایره ای با استفاده از نرم افزار Geostudio

Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 629

This Paper With 9 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CCIVIL01_181

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1395

Abstract:

از آن جایی که کشور ما در منطقه نیمه خشک قرار گرفته است لذا حفظ و حراست از منابع آبی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و بنابراین محاسبه میزان نشت از کانال ها حائز اهمیت می باشد. روابط تجربی و آزمایشگاهی متعددی برای محاسبه میزان نشت از کانال ها در سال های اخیر ارائه شده است که اکثراً به شرایط محیطی و آب و هوایی آن منطقه وابسته می باشند. از اینرو در این مقاله برای تخمین میزان نشت و سرعت ناشی از نشت در یک کانال خاکی نیم دایره ای از نرم افزارgeostudio استفاده شده و تاثیر ضریب هدایت هیدرولیکی و ارتفاع تراز آب در کانال نیم دایره ای بر سرعت نفوذ پذیری، گرادیان هیدرولیکی، فشار آب بر جداره کانال و میزان نشت از بدنه کانال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که، سرعت ناشی از نشت در بدنه کانال نیم دایره ای بر خلاف کانال ذوزنقه ای، که در گوشه های کف کانال مقدار سرعت ماکزیمم است، در وسط و کف کانال به مقدار حداکثری خود می رسد. همچنین در یک کانال نیم دایره با قطر و ضریب نفوذپذیری ثابت هر چه تراز آب در کانال افزایش یابد مقدارنشت در میانه کانال افزایش و در کناره های کانال کمتر می شود. علاوه بر این نتایج حاکی از آن است که تغییرات ضریب نفوذپذیری تاثیرات بسیار زیادی بر روی دبی نشت داشته و با افزایش آن میزان نشت افزایش و با افزایش تراز آب سرعت نفوذپذیری و گرادیان هیدرولیکی در میانه کانال افزایش یافت. با توجه به تغییرات فشار آب مشاهده شده در بدنه کانال، می توان بیان نمود که با افزایش تراز هد آب در کناره های کانال تغییرات فشار بسیار اندک بوده و در میانه کانال فشار ناشی از آب به بیشترین مقدار خود می رسد.

Keywords:

Authors

احمدرضا کریمی پور

مربی،گروه مهندسی عمران، دانشگاه پیام نور، شهرکرد (نوسینده مسئول)

غلامرضا منصوری

دانشجوی کارشناسی رشته عمران، دانشگاه پیام نور، شهرکرد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بهراملو، ر. عباسی، ن. و موحدان، م. (1390)، "ارزیابی میزان ...
  • بختیاری، ز. لیاقت، ع. " و رحیمی، ح. (1389)، "ارزیابی ...
  • . رشتبرزاده، . (1390)، "ارزیابی کاربرد مواد ژئوسنتیک در شبکه‌های ...
  • رستمیان، س. و عابدی‌کوهپایی، ج. (1390)، "ارزیابی مدل نرم‌افزاری SEEP/W ...
  • Swamee, P.K. Mishra, G.C. and Chahar, B.R. (2001), "Design of ...
  • Anakhaev, K.N. (2004), "Free percolation and seepage flows from water-courses, ...
  • Chahar, B.R. and Choudhary, M. (2007), _ 'Recharg e/seepage from ...
  • Kumar, B. and Devi, T.B. (2015), Turbulent flow statistics of ...
  • Pornprommin, A. Takei, Y. Wubneh, M. and Izumi, N. (2010), ...
  • نمایش کامل مراجع