سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 699

This Paper With 8 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

SCEAUG01_134

Index date: 1 November 2016

بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری abstract

در گذشته فضاهایی در شهرها وجود داشته که محل ملاقات و گفتگوی شهروندان بوده و افراد در این مکان ها گردهم می آمدند و بر مبنای سنت های کهن (جشن ها ، اعیاد ، مراسم مذهبی و .....) با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و معاشرت می نمودند. محیط های شهری جایی بود که در آن انسان به ارضای نیازهای اجتماعی خود می پرداخت. اما آنچه امروز حاصل آمده غیر از مکانها و فضاهایی است که ماهیت خود را از دست داده و جز خاطره ی نامطبوع برای شهروندان، چیزی همراه ندارد. اجتماعی شدن در جامعه ای با فرهنگ به این معناست که ما شروع به درک محیط خود می کنیم و رابطه خود با محیط را تغییر می دهیم . قواعد، شیوه های نگرش ما در دیگران و خودمان، پاداش ها و کیفرهای ما و انتظاراتی که برای خودمان و دیگران داریم همه اجتماعی هستند. گروههای مردم اساساٌ به علت تفاوتهای اجتماعی و فرهنگی فرق می کنند..رابطه میان انسان و شهر رابطه ای پویاست که به گروه بزرگی از دگرگونی های اعم از سیاسی اجتماعی اقتصادی و .. می انجامد. فرهنگ را می توان مهمترین حلقه ارتباطی میان این دو به شمار آورد .این مقاله سعی بر آن دارد با بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در محله های شهری راهکارهایی ارائه نماید تا با مطلوب شدن فضای محله های شهری و تقویت حس تعلق خاطر شهروندان گامی در جهت توسعه پایدار فضاهای شهری برداشته شود. تأکید این مقاله بر روی مفهوم هویت مکان و اهمیت مرکز محله در راستای نیل به این مفهوم در محله است.

بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری Keywords:

بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری authors

سحر پاک نهاد

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

مجیر جلیلیان

گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
امیرمقدایی.مهتا.387 1.معیارهای سنجش امکان شکل گیری .ثبت و انتقال خاطرات ...
I2] قاسمی.وحید و نگینی.سمیه. 1389.بررسی تاثیر بافت های محلات برهویت ...
[I3آکاشانی جو.خشایار1389 بشناخت رویکردهای نظری به فضا های عمومی شهری ...
دانشپور، سیدعبدالهادی و چرخچیان، مریم. 1386. فضاهای عمومی و عوامل ...
لنگ، جان. 1381. آفرینش نظریه معماری. ت : علیرضا عینی ...
]7 [پاکزاد، جهانشاه (1383). بررسی تطبیقی شهرهای ایرانی و اروپایی ...
الکساندر، کریستوفر. (1387). زبان الگو: شهرها، (رضا کربلایی نوری، مترجم). ...
[پاکزاد، جهانشاه. 1388. سیر اندیشه ها در شهرسازی 3. تهران: ...
]13 [پورجعفر، محمدرضا.376 1.نقش و جایگاه مسجد در برنامه ریزی ...
London. The Making of Place; Research n .Poin، E (1976) ...
pp:65-79، Capital & Class 30 .Putting social capital inits place، ...
_ Placing social Capital Progress in Human Geography.G & Mohan. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری" توسط سحر پاک نهاد، دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد معماری واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران؛ مجیر جلیلیان، گروه معماری، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس سالانه علمی - تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و علوم جغرافیا در ایران باستان و معاصر پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هویت مکانی ، حس تعلق خاطر ، محلات شهری ، فضای شهری مرکز محله هستند. این مقاله در تاریخ 11 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 699 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در گذشته فضاهایی در شهرها وجود داشته که محل ملاقات و گفتگوی شهروندان بوده و افراد در این مکان ها گردهم می آمدند و بر مبنای سنت های کهن (جشن ها ، اعیاد ، مراسم مذهبی و .....) با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و معاشرت می نمودند. محیط های شهری جایی بود که در آن انسان به ارضای نیازهای اجتماعی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی جایگاه مرکز محله در افزایش حس هویت مکانی در فضاهای شهری با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.