طرح ملی و نوین « مهندسی شورورزی » راهکاری اساسی برای نجات کشور از بحران کمبود آب و اشتغال

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 397

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

WATERCONF02_045

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

Abstract:

برای رهایی کشور از معضلاتی چون خشکسالی، بیابان زایی، کمبود آب شیرین، طوفا ریزگردها و کاهش میزان آب های زیرسطحی، راهکاری بسیار شگفت انگیز، علمی، عقلانی و اقتصادی در دسترس می باشد. این راهکار معجزه آسا « مهندسی شورورزی » نام دارد، و مهم آن که این راهکار با وجود امکاناتی که در کشور هم اینک به وفور وجود دارد، بسیار شدنی و عملی است. متوسط بارش در ایران 248 میلی متر است. این میزان یک سوم متوسط بارش در جهان ( 831 میلی متر ) است. با داشتن بیش از یک درصد جمعیت جهان، سهم ایران از منابع آب شیرین فقط 36 صدم درصد است. شگفت آن که بیش از 90 درصد از این آب هم در کشاورزی استفاده می شود (1). از طرف دیگر میانگین سالیانه تبخیر در جهان برابر 700 میلی متر است، در حالی که در ایران برابر با 2100 میلی متر است (2). افزایش روز افزون خشکسالی، گسترش بیابان ها و کاش میزان آب های زیرسطحی و تخریب خاک حاصلخیز، معضلات زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده اند. روند کنونی فاجعه بار و جبران ناپذیر خواهد بود. مسلم آنکه تداوم روند کنونی مصادف با اجبار به خرید آب در مدت کمتر از 10 الی 15 سال آینده خواهد بود. یعنی در ازای هر یک بشکه نفتی که فروخته می شود، باید مقداری هم سرمایه ملی به آن اضافه شود تا یک بشکه آب شیرین خریداری گردد. اسفبار آنکه این اجبار، 10 الی 15 سال آینده ، زمانی خواهد بود که ستیز بر سر آب شیرین در منطقه خاورمیانه خیلی داغ شده است. جنگ آینده، جنگ بر سر منابع آبی خواهد بود (3). لذا از هم اکنون باید چاره ای برای کم آبی در کشور اندیشه کرد، چاره ای عمیق، واقع بینانه و عملی، و در عین حال در سطحی وسیع، ملی و حتی فراملی با پشتیبانی دولت و تمام ارکان حکومتی؛ زیرا هر کجا که آب هست، انرژی و حیات نیز پاینده است و استقلال حکم فرمایی می کند. این چاره و راه نجات، فقط و فقط در اجرا و پیاده کردن طرح ملی و فراملی « مهندسی شورورزی » در سطح کل کشور قابل دسترس خواهد بود. در ابتدا فناوری شورورزی تعریف خواهد شد.

Authors

سید محمد حسین سیادتی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی و علم مواد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سید مرتضی واعظ

شرکت فناوری ویدا تابلو ترانه، مدیر عامل، کارشناس مدیریت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ناهی به دلایل کاهش ذخایر آبی و شدت یافتن خشکسالی ...
  • گزارش روز، روزنامه کیهان ا شماره: 20667 ا تاریخ انتشار: ...
  • کتاب شورورزی: استفاده پایدار از منابع آب و خاک شور ...
  • گزارش سامانه خبری سازمان بنادر و دریانوردی ا تاریخ انتشار: ...
  • الاغ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ...
  • دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ...
  • الاغ سیاست‌های کلی اشتغال ...
  • دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ...
  • نمایش کامل مراجع