بررسی صلاحیت های حرفه ای مدیران آموزشی مدارس و ابعاد آن در سلامت روان معلمان و دانش آموزان
Publish place: National conference features educational management in the age of information and communication technologies
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 962
This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FEMICT01_028
تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395
Abstract:
معلمان ومدیران نقطه آغاز و اساس گذار هر تحول در نظام آموزش و پرورش اند. و قادر هستند با دانش و مهارتی که کسب نموده اند، چهره سازمان و سیستم آموزشی یک کشور را دگرگون سازند و فضای مکاتب و آموزش را به فضای محبت، پیشرفت، ترقی، ولذت بخش مبدل کنند و با انتقال میراث فرهنگی به نسل نو خواسته و با استفاده از روشهای مناسب درسی و تربیتی، موجب رشد شخصیتی اطفال و نو جوانان را فراهم سازند با نگاهی به نظام تربیتی و مطالعه عناصر و مؤلفه های گوناگون آن، خواهیم دید که شاخص ترین و ممتازترین مؤلفه آن «مدیر» است که بنیانی برای رویارویی با چالش ها و بحران های حال و آینده نظام آموزشی محسوب می شود. البته نگرش نظام مند ایجاب می کند که همه مؤلفه ها را مورد توجه قرار دهیم؛ لیکن با توجه به موضوع بحث، می توان نقش برخی عناصر از جمله مدیران را برجسته تر دانست. لذا با چنین تأکیدی، آنچه فوریت دارد، تغییر نگاه نسبت به «نقش معلم» است - نقشی که به مراتب از نقش منتقل کننده مفاهیم و مطالب علمی به فراگیران، فراتر می رود .. موضوع این مقاله نقش صلاحیت های حرفه ای مدیران مدارس در سلامت روان دانش آموزان دوره ابتدایی می باشد.هدف از این پژوهش بررسی نقش و جایگاه معلم در نظام آموزشی، چیستی صلاحیت و ارکان آن، ابعاد تعلیم و تربیت و نقش معلم درآن ابعاد، ضرورت توسعه حرفه ای مدیران، ویژگی های مدیران خوب، مهارت های اساسی درمدیریت برای ایشان و نقش آنها در سلامت روان دانش آموزان است.روش مورد استفاده در این پژوهش کتابخانه ای می باشد.یافته های این پژوهش بیانگر آن است که مدیر کسی است که به دلیل ارتباط نزدیک با شاگردان می تواند نیاز های آنهارا تشخیص داده و بر اساس آن با تنظیم مطالب آموزشی به عنوان یک رهبرآموزشی در صنف، جریان یادگیری را رهبری میکند. مدیر از طریق ایجاد حلقه های عاطفی با معلمان وشاگردان ودرک درست تفاوتهای فردی واستعداد های آنها می تواند شاگردان را بسوی یک هدف مطلوب و معین که همانا بلند بردن سویه علمی شاگردان است سوق دهد. معلمی نه تنها شغل و پیشه نیست بلکه شوق،علاقه وعشق بوده که پیام آوران ورسولان الهی این منصب را دارا بوده اند و حتی پروردگار مهربان نیز اولین مربی ومعلم بشریت بوده است. این مقاله، ضمن توجه به اهمیت آموزش و پرورش و جایگاه ممتاز مدیران در مدارس، به عواملی که به ایفای نقش هرچه مطلوب تر حرفه و تفکر معلمی کمک می کند، پرداخته است .
Keywords:
نظام آموزش و پرورش , صلاحیت های حرفه ای مدیران , سلامت روان دانش آموزان و معلمان
Authors
ندا خداداده
دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :