سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 5,049

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCNRPL01_055

Index date: 29 May 2008

تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر abstract

تو یکی تُو نیستی ای خوش رفیق ! بلکه گردونی و دریایی عمیق سال ها پیش از نظریات روان پزشکان، بر این باور بود که در « مولانا جلال الدین محمد بلخی » نهان خانه ی روح و در پشت پرده های هزار لایه ی درون آد می، امیال و احساسات و ... مرموزی نهفته است که علی رغم غفلت بشر از وجود آن، منشأ اثر در رفتار و کردار اویند و پیوسته آدمی را به خیر و شر وا می دارند . مولوی در » مثنوی « همچون روان کاوی حرفه ای برای شناخت این لایه های نهانی وجود آدمی در اثنای ذکر حکایات و ابیا ت به ذکر نکاتی نغز و کارآمد می پردازد . و با این روش، آدمی را در شناخت هرچه بیشتر خود و دیگران و رفع نقص ها و ... و در نتیجه رسیدن به آرامش روانی – روحانی هدایت می کند . در این جستار، نگارنده، بر آن است تا با مطالعه و بررسی کتب روان شناسی و ... و تطبیق آن با مثنوی – اثر سترگ مولوی – بدین نتیجه رسد که مولوی تنها یک عارف نیست، بلکه روان کاوری ماهر و روان شناسی کاردان در زمینه شناخت افکار درونی بشر و درمانگر بیماری های روحی و روانی آدمی است . عمده ترین عناوین و نتایج موردبحث از مطالعات انجام شده ( در این مقاله ) به شرح زیر است : - در باور روان کاوانه ی مولوی، ضمیر ناخودآگاه بشر، منشأ بروز بسیاری از اعمال و رفتار اوست . - طرح حکایت شاه و کنیزک به عنوان شاهدی از روان کاوری مولوی و رسیدن به این نتایج که : الف ) ارتباط » پیر « با » مرید « در تعالیم مولوی ( و دیگر عارفان ) و چگونگی د رمان روح بیمار مرید، شباهت بسیاری با ارتباط » درمان گر « و » بیمار « در دانش روان شناسی دارد، به باور مولوی شناخت گره خوردگی های عاطفی تنها از عهده ی » پیر « بر می آید . ب ) بی تابی و اضطراب، پریشانی آدمی را شدت می بخشد و در نهایت، قوه ی ادراک او را از میان می برد - کاوی دین و نیز در نظرگاه مولوی، گاه برخی از گناهان مقدمه تعالی روح بشر می گردند . مطابق نظریات روان - مثنوی در این باب نگرش روان کاوانه ی مولوی به مساله قیاس به نفس و عوارض آن با طرح چند حکایت از-پیرچنگی ... فرافکنی از نظر گاه مولوی و روان شناسان و بررسی عوارض آن - پندارپروری روان شناسانه ی مولوی و حکایت - و ...

تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر Keywords:

تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر authors

پرستو یمینی

عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا

مقاله فارسی "تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر" توسط پرستو یمینی، عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین – پیشوا نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی پژوهشهای نوین در زبان و ادبیات فارسی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله روان شناس، مولوی، مثنوی، فروید، ضمیر ناخوداگاه هستند. این مقاله در تاریخ 9 خرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 5049 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تو یکی تُو نیستی ای خوش رفیق ! بلکه گردونی و دریایی عمیق سال ها پیش از نظریات روان پزشکان، بر این باور بود که در « مولانا جلال الدین محمد بلخی » نهان خانه ی روح و در پشت پرده های هزار لایه ی درون آد می، امیال و احساسات و ... مرموزی نهفته است که علی رغم غفلت ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تطبیق ( برخی از ) اندیشه های مولوی در مثنوی با نظریات روان شناسان در جهت آرامش روانی بشر با 2 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.