سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ACIICC01_099

Index date: 12 November 2016

مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه abstract

قلمدانسازان و قلمدان نگاران دوره صفویه و به خصوص دوره قاجار، قلمدان های نفیسی را خلق کرده و به شیوهی خاص خود رقم زده اند. حمایتسلاطین در رواج و گسترش آنها موثر بوده و سبب خلق آثار ارزشمندی گردید که در نوع خود بی نظیرند. قلمدان نگاری اگر چه در دوران صفویهدر کنار هنرهای کتاب آرائی رشد قابل توجهی کرد، در دوره قاجار با افول هنرهای کتاب آرایی، رونقگرفت و به اوج رسید. قلمدان های تزیینی وممتاز مورد توجه شاهان و افراد درجه اول و نوع ساده تر، خاص مستوفیان درجه دوم ،لشکریان و دختران بود. با توجه به جایگاه و هویت اجتماعیقلمدان نگار و یا شخص سفارش دهنده قلمدان، نگاره های مختلفی روی قلمدان ها شکل گرفته است.در این پژوهش -که به روش توصیفی- تحلیلی انجام گردید- تلاش می گردد که در قالب مطالعه تطبیقی، رابطه میان نگاره های قلمدان هادر دوره صفویه و قاجاریه، با هویت شغلی و اجتماعی افراد بررسی گردد. بدین منظور تعداد بیست نمونه قلمدان های موجود از این دو دوره انتخابشده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.پرسشی که در این پژوهش بدان پرداخته می شود، این است که: چه رابطه ای میان نگاره های روی قلمدان با هویت سازندگان و صاحبان آن وجوددارد؟ این پرسش با این فرضیه پاسخ داده می شود که: با توجه به علاقه اقشار مختلف جامعه به قلمدان ها، موقعیت اجتماعی و شغل افراد روینوع نگاره های قلمدان تاثیرگذار بوده است.

مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه Keywords:

مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه authors

مصطفی رستمی

استادیار، دکتری پژوهش هنر،گروه پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران

فریبا قپانداری بیدگلی

دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی، موسسه آموزش عالی مارلیک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
احسانی، محمدتقی. 1368، جلدها و قلمدان‌های ایرانی، چاپ اول، تهران ...
پولاک، ادوارد. 1368، ایران وایرانیان، ترجمه کیکاووس‌جهانداری، چاپ دوم، تهران:انتشارات ...
کارگر، محمدرضا و مجید ساریخانی.1390، کتاب آرایی در تمدن اسلامی ...
یاوری، حسین و هلیا ابتهاج همدانی1390، مروری بر قلمدان‌های لاکی ...
Diba, L. 1998, Royal Persian Painting:The Qagar Epoch, 1 725- ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه" توسط مصطفی رستمی، استادیار، دکتری پژوهش هنر،گروه پژوهش هنر دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران؛ فریبا قپانداری بیدگلی، دانشجوی کارشناسی ارشد هنر اسلامی، موسسه آموزش عالی مارلیک نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی نخستین همایش بین المللی هنر و صناعات در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی با تاکید بر هنرهای روبه فراموشی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قلمدان، نگاره ها، صفویه، قاجاریه، جایگاه شغلی، هویت اجتماعی هستند. این مقاله در تاریخ 22 آبان 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1642 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که قلمدانسازان و قلمدان نگاران دوره صفویه و به خصوص دوره قاجار، قلمدان های نفیسی را خلق کرده و به شیوهی خاص خود رقم زده اند. حمایتسلاطین در رواج و گسترش آنها موثر بوده و سبب خلق آثار ارزشمندی گردید که در نوع خود بی نظیرند. قلمدان نگاری اگر چه در دوران صفویهدر کنار هنرهای کتاب آرائی رشد قابل توجهی کرد، ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه تطبیقی رابطه نگاره های قلمدان ها با جایگاه و هویت اجتماعی افراد در دوره های صفویه و قاجاریه با 20 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.