بررسی پتانسیل و توان اکولوژیکی شهرستان دهلران به منظور استقرار کاربری توسعه اکوتوریسم با استفاده از تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 536
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE08_092
تاریخ نمایه سازی: 22 آبان 1395
Abstract:
امروزه طبیعت گردی در میان گونه های مختلف گردشگری از جایگاه ویژه و رشد قابل توجهی برخوردار است. شهرستان دهلران در استان ایلام، با انواع بوم سازگان کوهستانی، بیابانی، و مرتعی دارای قابلیت های فراوانی برای اکوتوریسم می باشد. هدف این پژوهش ارزیابی توان اکولوژیک به منظور استقرار کاربری اکوتوریسم می باشد. در این پژوهش پس از تعیین فاکتورهای مؤثر در ارزیابی توان اکولوژیکی (16 فاکتور و 10 محدودیت) از طریق روش Delphi، لایه های اطلاعاتی مورد نیاز به صورت رقومی تهیه، گردآوری، آماده-سازی و استاندارد شدند. وزن و رتبه فاکتورها با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و مقایسه دو به دو فاکتورها نسبت به هم محاسبه گردید. سپس با تلفیق لایه های اطلاعاتی و آنالیز در نرم افزار ArcGIS 9.3 نقشه فازی ارزیابی توان اکولوژیکی تهیه شد، در ادامه پس از تهیه نقشه نهایی که در آن زون های با توان بالا، متوسط، و ضعیف مشخص بودند، در نهایت سطوحی را که هر کدام از توان ها در سطح شهرستان به خود اختصاص داده بودند، محاسبه و جمع بندی گردید. نتایج نشان میدهد که مساحت زونهای با توان بالا 4334/257739 هکتار و زونهای با توان متوسط 309909/220128 و توان پایین 682483/180895 هکتار می باشد.
Keywords:
Authors
سیدعلی جوزی
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
سحر رضایان
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
فرشید ساعی
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :