سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی

Publish Year: 1385
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,251

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ISSE07_112

Index date: 18 June 2008

بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی abstract

در این مقاله تغییر مقاومت الکتریکی نیمه هادی سیلیکن در اثر تنش های سطحی بررسی می گردد . این تنش های سطحی ناشی از اعمال فشار به دیافراگم سیلیکن می باشند. فشار یا تنش مکانیکی باعث تغییر در حجم فیزیکی ماده می شود. دراثر فشار، ثابت شبکه جسم بلوری تغییرمی نماید. تغییر در ثابت شبکه باعث تغییر درگاف انرژی می گردد. این تغییر نیز باعث تغییر غلظت حامل های بار یعنی الکترون های باند رسانش و حفره های باند ظرفیت میشود. نهایتاً تغییر در غلظت حامل های بار سبب تغییر رسانش الکتریکی جسم میگردد. خواص الکترومکانیکی ذاتی تراشه سیلیکن سبب می شود تا در اثر تنش، تغییر مقاومت ویژه قابل توجه ای به وجود آید . این تراشه به صورت لایه های نازک روی دیافراگم کاشت یون می شوند . در این تحقیق تغییر مقاومت الکتریکی تراشه سیلیکن در اثر تنش های طولی و عرضی، شناسایی محل ظهور حداکثر تنش سطحی، تنش سطحی در شکل های مختلف هندسی دیافراگم و محدودیت تنش سطحی در رابطه با محدودیت ساخت بررسی خواهد شد . برای اندازه گیری تغییر مقاومت کل، یک سیستم پل مقاومتی با چیدمانی چهار مقاومت متغیر طراحی گردیده که به عنوان سنسور عمل می کند . پیزورزیستیوها برای اندازه گیری فشار در حالت دائمی یا فشار استاتیک به خوبی اندازه گیری فشار در حالت های دینامیکی کار می کنند. در نهایت مزایای ترانسدیوسرهای پیزورزیستیو نسبت به سایر ترانسدیوسرهای الکترومکانیکی از نظر حساسیت، ابعاد، حجم، وزن، خروجی خطی، حذف اثرات پسماند و حذف خزش زمانی بررسی گردیده است.

بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی Keywords:

بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی authors

نوازالله بهرامی نژاد

بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

سیروس جوادپور

بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

اردشیر حسین پور

بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
D. Patranabis, Sensors and Transducers, 2nd ed, Prentice-Hal of India, ...
Catalog TML Strain Gauge _ Tokyo Sokki Kenkyujo Co.ltd ...
Ilene.J B usch-Vi shniac _ Elec tromechanic al Sensors and ...
S.M. Sze, S emiconductor sensor, John wily & sons. Inc, ...
B. Streetman, Solide state electronic devices, Prentice -Hall, Inc, @ ...
K.lingaiah, Machine Design Data Hand Book, Mc Graw Hill, inc, ...
S J Capistrano, piezoresistive pressure transducers instruction manual, ENDEVCO, 1997. ...
Mohamed Ged, the MEMS Hand book, MC Graw-hill , 1998 ...
Matthias Werner, peter Gluche, Mario Adamschic, Erhard kohn, Review on ...
_ tu.hurburg _ de/ms t/de ut S c h/lehre/mikro sy ...
Application Note, Demystifying piezoresistive pressure sensors, _ Maxim- Ic.com/ an871, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی" توسط نوازالله بهرامی نژاد، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز؛ سیروس جوادپور، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز؛ اردشیر حسین پور، بخش مهندسی مواد، دانشگاه شیراز نوشته شده و در سال 1385 پس از تایید کمیته علمی هفتمین سمینار ملی مهندسی سطح و عملیات حرارتی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله پیزورزیستیو، سنسورفشاری، ترانسدیوسردیافراگمی، تنش سطحی، لایه های نازک هستند. این مقاله در تاریخ 29 خرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2251 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در این مقاله تغییر مقاومت الکتریکی نیمه هادی سیلیکن در اثر تنش های سطحی بررسی می گردد . این تنش های سطحی ناشی از اعمال فشار به دیافراگم سیلیکن می باشند. فشار یا تنش مکانیکی باعث تغییر در حجم فیزیکی ماده می شود. دراثر فشار، ثابت شبکه جسم بلوری تغییرمی نماید. تغییر در ثابت شبکه باعث تغییر درگاف انرژی می ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی اثر تنش های سطحی بر خاصیت پیزورزیستیو تراشه سیلیکن و کاربرد آن در سنسورها و ترانسدیوسرهای فشاری دیافراگمی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.