سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,540

This Paper With 15 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUUM01_193

Index date: 24 January 2017

بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی abstract

هنر دوران هخامنشی به عنوان چکیده ای از هنر تمامی اعصار ایران به شمار می رود. یکی از مشخصات هنر هخامنشی نقوش تزئینی آن است که تاثیر عمیقی بر هنر ادوار و ملل مختلف تاریخ گذاشت. می دانیم که در روزگار هخامنشی برخی حیوانات و پرندگان مقدس شمرده می شد هنرمندان نقش آن ها را سمبل قرار داده و روی دیوارها، کاخ ها و معابد بصورت نقش برجسته عرضه می کردند علاوه بر نقش برجسته ها این حیوانات و پرندگان مقدس را نیز از طلا و نقره می ساختند.هنرمندان به همین سبب از این موجودات الهام می گرفتند الهامی آسمانی و خدا پسندانه، الهامی که رضایت خاطر آن ها را نیز فراهم می کردند الهامی که خودشان را نیز روشن می ساخت.نقش حیواناتی همچون شیر، گاو، اسب و عقاب(شاهین) به دفعات تکرار شده است.سهم هخامنشی در این دوره ترکیبی از ظرافت بخشیدن، تناسب دادن و عظمت بخشیدن به شاخه های مختلف هنری بود به گونه ای که آن را به اوج عظمت و شکوه خود رساند.در دوره ی صفوی نیز به علت حمایت حاکمان وقت نقش تزئینی از پیشرفت چشمگیری برخوردار بودند. و بیشتر شهرهای صفوی پیشرفت قابل توجهی در نقوش تزئینی داشته اند. در تحقیق حاضر به رمز و ماهیت نمادشناسانه نقوش خواهد پرداخت. رمز یا نماد بیان ادراکی و مشهود است که باید جایگزین چیزی مخفی و مکتوم شود و این ماهیت در نقوش هر دو دوره کاملا قابل مشاهده است در این مقاله، با استفاده از روش های تاریخی، توصیفی سعی در ردیابی عناصر نقوش تزئینی هخامنشیان با توجه به کیفیات فرمی و محتوایی آنهادر نقوش دیگر دوره ی درخشان فرهنگ و هنر ایران، یعنی دوران طلایی صفوی شده است که به عنوان دوره ی اوج درخشش هنر ایران به شمار می آید. در انتهای این پژوهش به بررسی علمی ونمادشناسانه و تطبیقی نقوش تزئینی در دوره پرداخته و با ذکر مقایسه ای عناصر با یکدیگر تاثیر پذیری عصر صفوی از این نقوش اشاره کرده است نتیجه ای که در این نوشته حاصل شده آن است که بیشتر نقوشی که به عنوان نقوش تزئینی در دوره صفوی مورد استفاده قرار گرفته اند همان اشکال هخامنشیان است که با کیفیت فرمی و محتوایی متفاوت به کار رفته اند.

بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی Keywords:

بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی authors

محمد احمدیان

دانشجوی ارشدمعماری

صمد رشه

دانشجوی ارشدمعماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بورکهات، تیتوس(1385)؛ مبانی هنر اسلامی؛ ترجمه محمود بینای مطلق؛ تهران؛ ...
توسلی، رضا(1387)؛ بررسی تطبیقی منسوجات صفوی و عثمانی؛ دو فصلنامه ...
دهخدا، علی اکبر (1373)؛ لغتنامه؛ تهران؛ انتشارات دانشگاه تهران. ...
ستاری، جلال(1365)؛ رمز انذیشی و هنر قدسی؛ تهران؛ انتشارات توس. ...
اموزگار، ژاله(1374)؛ تاریخ اساطیری ایران؛ تهران؛ انتشارات سمت. ...
احمدی، بابک(1371)؛ از نشانه های تصویری تا متن؛ تهران؛ نشر ...
تاجبخش، احمد(1378)؛ تاریخ صفویه(جلد دوم).شیراز؛نوید شیراز. ...
عابد دوست، حسن؛ کاضم پور، زیبا1388)؛ صورت های متنوع درخت ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی" توسط محمد احمدیان، دانشجوی ارشدمعماری؛ صمد رشه، دانشجوی ارشدمعماری نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله نقوش هخامنشی، نقوش صفوی، نقوش مشترک، نماد هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3540 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که هنر دوران هخامنشی به عنوان چکیده ای از هنر تمامی اعصار ایران به شمار می رود. یکی از مشخصات هنر هخامنشی نقوش تزئینی آن است که تاثیر عمیقی بر هنر ادوار و ملل مختلف تاریخ گذاشت. می دانیم که در روزگار هخامنشی برخی حیوانات و پرندگان مقدس شمرده می شد هنرمندان نقش آن ها را سمبل قرار داده و روی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی تطبیقی نقوش گیاهی و حیوانی مشترک هخامنشی و صفوی با 15 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.