سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 547

This Paper With 23 Page And PDF and WORD Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICCRT02_232

Index date: 24 January 2017

مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن abstract

یکی از موضوعات مهم در متون دینی، دشمن شناسی است. قرآن و عهدقدیم، تعاریف مشخصی از دشمن داشته و برای روشن شدن مفهوم آن، مصادیقی در هر دو کتاب آمده است. این نوشتار با تفکیک مصادیق خاص و عام دشمن (مانند ابولهب و کافر در قرآن یا عمالیقی ها و بت پرستان در عهد قدیم)، آنان را در هر دو متن بررسی و معرفی کرده است. هر دو کتاب تعریف نسبتاً یکسانی از دشمن داشته و به جهت توحیدی بودن این ادیان، در تعریف مصادیق عام کافر، مشرک، بت پرست و بنی اسرائیل معاند شباهت های زیادی دارند. در هر دو کتاب تقسیم بندی هایی از انواع دشمن می توان به دست آورد. در قرآن تنوع بیشتری از انواع دشمن دیده می شود؛ از قبیل دشمن داخلی و خارجی، بی دین و دین دار، آگاه و نا آگاه، نهان و آشکار و... اما در عهد قدیم با تقسیم بندی های محدودتری از دشمن مواجهه می شویم که یا دشمنان قومی-قبیله ای بنی اسرائیل هستند که در گروه بت پرستان قرار می گیرند و یا بنی اسرائیل معاندی هستند که به بت پرستی و اعمال گذشته شان روی آورده اند. مصادیق خاص در هر دو کتاب با توجه به عصر خود متفاوت هستند. اما قرآن به جهت انذار مردم عصر پیامبر (ص)، نمونه های تاریخی اقوام و افراد معاند را که در عهد قدیم آمده، بازگو کرده است. لذا شباهت ها و تفاوت هایی درباره مصادیق خاص دشمن (مانند: اقوام نوح، لوط و مدین) دیده می شود. از جمله این تفاوت ها می توان به دشمنی حوا با آدم در عهد قدیم و از شباهت های آن به بیان نسبتاً یکسان درباره فرعون و مصریان، قوم مدین و بنی اسرائیل خاطی اشاره کرد. مصادیق خاصی نیز در عهدقدیم وجود دارد که قرآن از آنان صحبت نکرده است.

مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن Keywords:

مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن authors

سهیلا جلالی کندری

استادیار، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء، ایران

لیلا هوشنگی

استادیار، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء، ایران

اعظم سادات شبانی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه الزهراء، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
Bromiley, Goffrey w. (1982). The International Standard bible Encyclopedia, Editors: ...
Reynolds, Gabriel Said (2009). Reading the Qur'an Through the Bible, ...
Smith, William (1863). _ Dictionary of the Bible (comprising its ...
Tottoli, Roberto (2002). Biblial Prophets in the Qur'an and Muslim ...
Wyatt kent, Keri (2011). "Deeper into the word" (Old Testoment), ...
http: //biblebub _ ebrew/34 _ _ [7] _ _ _ ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن" توسط سهیلا جلالی کندری، استادیار، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء، ایران؛ لیلا هوشنگی، استادیار، دانشکده الهیات، دانشگاه الزهراء، ایران؛ اعظم سادات شبانی، دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه الزهراء، ایران نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی دومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله قرآن، عهد قدیم، دشمن، مصادیق عام دشمن، مصادیق خاص دشمن هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 547 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از موضوعات مهم در متون دینی، دشمن شناسی است. قرآن و عهدقدیم، تعاریف مشخصی از دشمن داشته و برای روشن شدن مفهوم آن، مصادیقی در هر دو کتاب آمده است. این نوشتار با تفکیک مصادیق خاص و عام دشمن (مانند ابولهب و کافر در قرآن یا عمالیقی ها و بت پرستان در عهد قدیم)، آنان را در هر دو ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مطالعه مقایسه ای قرآن و عهد قدیم: دشمن و مصادیق آن با 23 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.