سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 1,038

This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICINH01_005

Index date: 24 January 2017

پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک abstract

بیشترین خطری که مناطق مختلف را از جهت لرزه خیزی تهدید می کند، گذشته از خصوصیات گسل) میزان گسیختگی،حرکت و عمق گسل(، ویژگی های لایه های سطحی زمین و نحوه پراکندگی و توزیع سازه ها و جمعیت انسانی روی اینسطوح ژئومورفولوژی است. فاکتورهای که در این تحقیق برای سنجش میزان خطر زمین لرزه در منطقه شازند در نظر گرفته شده عبارتنداز: 1.توپوگرافی شیب، جهت شیب،ارتفاع ( 2. لیتولوژی)جنس لایه های زمین شناسی، فاصله از گسل، زمین لرزههای تاریخی( 7. هیدرولوژی)فاصله از رودخانه، سطح آب های زیرزمینی( 4.سازه های انسانی) فاصله از راه، فاصله از روستا،فاصله از شهر، کاربری اراضی(.در اولین گام برای اجرای مدل طبقه بندی AHP ،منطقه را برای هر یک از فاکتورهای بالا طبقه بندی کردیم و بعد از به دست آوردن ضریب هریک از لایه ها و زیرلایه هادر نرم افزار Expert choice ، مقدار ضریب بهدست آمده را در محیط GIS ،ابتدا در طبقه زیرلایه ها ضرب کرده و لایه های مورد نظراز نظر میزان اهمیت در مخاطره زلزلهبازسازی شدند. در مرحله بعد ضرائب لایه ها را هم در آنها ضرب کردیم ولایه های اصلی را باهم جمع کرده، ونقشه پهنه های مخاطره آمیز منطقه به دست آمد. نقشه نهایی به دست آمده نشان داد که بیشترین خطر در نواحی اطراف رودخانه ها،دشتهای با لایه خاک های آبرفتی ضخیم، نواحی با سطح آب زیرزمنیی بالا و نواحی با تمرکز جمعیت بالا در ناحیه جنوب غربی شهرستان شازند یعنی شهر آستانه، بخش های میانی دشت شازند و دشت نهرمیان می باشد. همچنین کم خطر ترین منطقه، ناحیه شمال شرق منطقه نزدیک به کویر میقان اراک به دست آمد.

پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک Keywords:

AHP , پهنه بندی خطر زلزله , شازند , تراست زاگرس , ریسک زلزله

پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک authors

احمد صمدی

کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی طبیعی، دانشگاه تهران

مرتضی جاهد

کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی طبیعی، دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
ملکی امجد، « پهنه بندی خطر زمین لرزه و اولویت ...
سالکی ملکی محمد علی، « پهنه بندی میزان آسیب پذیری ...
شایان سیاوش، پهنه بندی زمین لرزه های رخ داده در ...
آرین مهران، هاشمی سید احمد، « پهنه بندی لرزه زمین ...
سپهوند محمدرضا، نصرآبادی افسانه، اسکندری معصومه و طاهری لیلا، « ...
جعفربیگلو منصور، مبارکی زهرا، « سنجش اراضی استان قزوین برای ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک" توسط احمد صمدی، کارشناسی ارشد رشته مخاطرات محیطی طبیعی، دانشگاه تهران؛ مرتضی جاهد، کارشناسی ارشد مخاطرات محیطی طبیعی، دانشگاه تهران نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله AHP ، پهنه بندی خطر زلزله ، شازند، تراست زاگرس، ریسک زلزله هستند. این مقاله در تاریخ 5 بهمن 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1038 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیشترین خطری که مناطق مختلف را از جهت لرزه خیزی تهدید می کند، گذشته از خصوصیات گسل) میزان گسیختگی،حرکت و عمق گسل(، ویژگی های لایه های سطحی زمین و نحوه پراکندگی و توزیع سازه ها و جمعیت انسانی روی اینسطوح ژئومورفولوژی است. فاکتورهای که در این تحقیق برای سنجش میزان خطر زمین لرزه در منطقه شازند در نظر گرفته شده ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله پهنه بندی خطر زمین لرزه با استفاده از مدل(AHP )، مطالعه موردی شهرستان شازند اراک با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.