سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان

Publish Year: 1387
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,552

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

INRC03_010

Index date: 24 July 2008

علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان abstract

در استان گلستان تنوع شرایط اقلیمی و نوع توپورگرافی موجب شده است؛ تا رودخانه های مختلفی با ویژگی های متفاوت در این استان شکل بیگرند. سیلاب ها با به حرکت در آوردن قلوه سنگ های بزرگ و قطع درختان عظیم الجثه و شناور ساختن آنها، قدت تخریبی بالایی دارند، اصلاح شرایط منطقه توسط احداث سازه های خاکی و گابیوینی در مسیر آبراهه های منتهی به رودخانه اصلی و انجام عملیات بیولوژیک و احیای پوشش گیاهی به منظور اثرگذاری بر چرخه هیدرولوژیک همراه با احداق پل هایی با ارتفاع و دهانه مناسب و حداقل پایه های میانی از اقدامات اساسی به شمار می آید. پل یک ابنیه فنی و هنری بوده ک با صرف هزینه های زیادی، برای ادامه راه ارتباطی و عبور از موانع عمیق ساخته می شود. یکی از عواملی که سبب تخریب پل ها می گردد، وقوع سیل و طغیان آب رودخانه ها است. از جمله این موارد، وقوع سیل سال 1380 در استان گلستان بوده است؛ که علاوه بر خسارات جانی و مالی فراوان، در حدود 120 پل در محورهای راه های روستایی و اصلی که بخش قابل توجهی از بودجه عمرانی استان به ساخت آنها اختصاص داده شده بود، تخریب گشت. سیلاب مذکور که در حوزه گرگانرود به وقوع پیوست، پس از عبور از پارک ملی گلستان و شهرهای واقع در مسیر رودخانه ها ظرف چند ساعت، بسیاری از پل های مهم منطقه از جمله پل های گوکچه، کرنگ کفتر، کوسه و ... را تخریب نمود. در این مقاله، گزارشی از علل تخریب پل ها در سیلاب های استان گلستان ارائه گردیده است. و وعواملی چون کم بودن مقطع هیدرولیکی پل‌ها، عمق استقرار نامناسب پایه ها، استفاده از مصالح بنایی و غیرمسلح در پایه ها، ارتباط نامناسب کوله ها و دیوارهیا هدایت آب و ... از دلایل تخریب پل ها ارزیابی شده اند.

علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان Keywords:

علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان authors

اسماعیل تیموری

کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان

موسی تیموری یانسری

کارشناسی عمران - عمران موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی، عضو باشگاه پژو

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
. عدل پرور.محمدرضا، و همکاران، "بررسی ضعف های سازه ای ... [مقاله کنفرانسی]
. مقدم .حسن(1375)، طرح لرزه ای پل ها، مرکز تحقیقات ...
.گزارش وقوع سیل در شرق استان گلستان، اداره کل منابع ...
گزارش مقدماتی ارزیابی سیلاب مرداد ماه حوزه گرگانرود در شرق ...
گزارش سیلاب استثنایی حوزه آ بریزرودخانه دشت ازتوابع شهرستان جاجرم(1380)، ...
.گزارش وقوع سیل در شرق استان گلستان مردادماه 1380، اداره ...
. زراتی.الف، عزیزی. م، "بررسی روش های کنترل وکاهش آب ...
Draft Report of the UN Inter-Agency Flood Recovery Mission to ...
Weingartner, R., Barben, M., Spreafico, M.(2003).، Floods in rountain areas, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان" توسط اسماعیل تیموری، کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان؛ موسی تیموری یانسری، کارشناسی عمران - عمران موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگانی، عضو باشگاه پژو نوشته شده و در سال 1387 پس از تایید کمیته علمی سومین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سیلاب، خرابی پل، رودخانه‌های استان گلستان، حوزه گگانرود هستند. این مقاله در تاریخ 3 مرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3552 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که در استان گلستان تنوع شرایط اقلیمی و نوع توپورگرافی موجب شده است؛ تا رودخانه های مختلفی با ویژگی های متفاوت در این استان شکل بیگرند. سیلاب ها با به حرکت در آوردن قلوه سنگ های بزرگ و قطع درختان عظیم الجثه و شناور ساختن آنها، قدت تخریبی بالایی دارند، اصلاح شرایط منطقه توسط احداث سازه های خاکی و گابیوینی در ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی سیلاب طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله علل تخریب ابنیه فنی (پل ها) در سیلاب های استان گلستان با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.