سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان )

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 814

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

AUUM02_094

Index date: 24 February 2017

بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان ) abstract

یکی از معانی مهم و موثر در ارتباط انسان و محیط که همواره مورد توجه طراحان بوده است، حس تعلق به مکان می باشد و از آن رو مهم ترین علل سرگردانی انسان های امروز، نپرداختن به مفهوم مکان و از آن سو نبود هویت مکانی است. محیط کالبدی پیرامون ما و تأثیرات آن در زندگی روزمره مردم از جمله مواردی است که در سالهای اخیر از طرف متخصصین بسیاری مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است که این حاکی از آن است که نقش کالبدی از عوامل تاثیر گذار بر حس مکان می باشد. وجود عناصر و فضای خاص ایجاد شده در هشتی ها نقش مهمی در ایجاد تصویر ذهنی و دعوت کنندگی برای استفاده کنندگان از آن را دارد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی عوامل کالبدی تاثیر گذار بر حس مکان در هشتی خانه های سنتی شیراز است. بر این اساس، مقاله پیش رو، این موضوع را بررسی می کند که عوامل کالبدی تا چه حد در رسیدن به حس تعلق مکان تاثیر دارد و همچنین معماری مدرن و امروزی تا چه اندازه می تواند حس تعلق به مکان را در ما زنده کند. نتایج این مطالعه نشان می دهد، نشانه ها و نمادها به ویژه بافت ، تزیینات، تضاد نور و محرمیت، تناسب بین ابعاد فضا و ابعاد انسان نقش مهمی در غنی سازی حس مکان دارند و همچنین حس تعلق به مکان از معیارهای ارزیابی برخی از محیط ها و مکان های با کیفیت بوده و ویژگی های کالبدی نقش مهم و مؤثر در شکل گیری این حس دارد. این پژوهش به صورت تحلیلی توصیفی و همچنین اطلاعات گردآوری شده از طریق رجوع به اسناد و مدارک و پرسشنامه جمع آوری گردیده است. از این رو در این مقاله سعی شده است که با بررسی عوامل تاثیرگذار بر حس مکان، نشان دهد که می توان با در نظر گرفتن عوامل کالبدی (همچون حس آرامش، خوانش، دلبازی و محرمیت) در ساختمان های امروزی هم آن محصوریت را رعایت کرد.

بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان ) Keywords:

حس تعلق مکان ٬ تعلق کالبدی ٬ هشتی , معماری سنتی شیراز

بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان ) authors

سحر جامع

دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

مریم طالب زاده

دانشگاه آزاد اسلامی شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بانی مسعود، آ، معماری معاصر ایران (در تکاپوی بین سنت ...
I2] زرکشج ا، عوام‌لتل‌گذاربر مع‌اریب‌ی هخ‌صروص‌ی دردورچه‌ل‌وی اول‌کتاب م‌اه فر ...
محرابی، م، معماری سنتی ایران، کاروان سراها، حمام _ خانه ...
معماریان، غ، آشنایی با معماری مسکونی ایرانی گونه شناسی درونگرا، ...
پیرنیا، م ک، آشنایی با معماری اسلامی ایران، انتشارات سروش ...
قوزنده، ع، مطلبی، ق، مفهوم حس تعلق به مکان و ...
فلاحت، م ص، مفهوم حس مکان وعوامل شکل دهنده آن، ...
Bonaiuto M, Aiello A, Perugini M, Bonnes M, Ercolani A. ...
Cross, .What is sense of place in 12th headwaters conference, ...
Steele f, The sense of place, CBI publishing company, boston, ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان )" توسط سحر جامع، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز؛ مریم طالب زاده، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله حس تعلق مکان ٬ تعلق کالبدی ٬ هشتی، معماری سنتی شیراز هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 814 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که یکی از معانی مهم و موثر در ارتباط انسان و محیط که همواره مورد توجه طراحان بوده است، حس تعلق به مکان می باشد و از آن رو مهم ترین علل سرگردانی انسان های امروز، نپرداختن به مفهوم مکان و از آن سو نبود هویت مکانی است. محیط کالبدی پیرامون ما و تأثیرات آن در زندگی روزمره مردم از جمله ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی مولفه ی هشتی در معماری ایرانی ( بررسی حس تعلق مکان ) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.