سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل

Publish Year: 1395
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 861

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ECONF05_061

Index date: 24 February 2017

تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل abstract

سواحل مکران و آبهای کرانه دریای عمان فرصت مناسبی برای استحصال انرژیهای تجدیدپذیر می باشد. با توجه به محدودیت و اتمام سوختهای فسیلی بسیاری از کشورها امروزه درصدد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می باشند. سواحل مکران و همجواری و ارتباط با پهنه های آبی آزاد شرایط ایده آلی را برای استفاده وبهره برداری از انواع انرژی های تجدید شونده فراهم نموده است. بهره برداری از منابع تجدید پذیر مانند انرژی امواج، جریان های دریایی، جزر و مد و باد در توسعهاقتصادی و رفاه منطقه دارای اهمیت بسیار می باشد. شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی مکران سبب گردیده تا بتوان از همه پتانسیلهای موجود بهره برداری نمود.مکران بعنوان یکی از مناطق بکر و مستعد جهت بهره برداری از این منابع نیازمند به گسترش مطالعات و اجرایی نمودن محصول نتایج تحقیقات بار احساس می شود.اصل حاکمیت دولتها بر منابع طبیعی به مثابه یکی از اصول حقوق بین الملل مورد پذیرش قرار گرفته است. اصل حاکمیت دولتها بر منابع طبیعی بدان معناست که دولتها صلاحیت تنظیم مقررات لازم برای بهره برداری از منابع انرژی در محدوده سرزمینی شان را داشته باشند. مگر در مواردی که حقوق بین الملل آنها را ممنوع کرده باشد. این اصل نه فقط در اعلامیه های مجمع عمومی سازمان ملل تاکید شده است، بلکه بطور گسترده در رویه عملی دولتها به رسمیت شناخته شده است.بدین ترتیب اعلامیه استکهلم حاکمیت دولتها بر منابع طبیعی را محدود به استفاده سازگار با محیط زیست کرد. در سطح بین المللی کلاً دو سند لازم الاجرا به چشممیخورد که مقرراتی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر دارند : معاهده منشور انرژی و پروتکل کیوتو . در راستای توسعه انرژی های تجدیدپذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل و رسیدن به محیطزیست سالم و عاری از هر گونه آلودگی محیط و جلوگیریاز تغییر اقلیم نیاز به انجام اقداماتی موثر و دو چندان در بخش تولید انرژی که امروزه با استفاده از سوختهای فسیلی که سهم عمدهای از منابع مورد استفاده درتولید را به خود اختصاص داده است نیز هست. مسائل زیست محیطی ابعاد جهانی دارند و چنین موضوعی ایجاب کرده است که دولتهای جهان با یکدیگر همکاری کردهتا از جمله برای جلوگیری از اثرات نامطلوب اقلیمی ناشی از فعالیتهای صنعتی و توسعهای اقدام جدی بعمل آورند. در همین راستا نیز معاهدات بینالمللی تنظیم شده تا با ایجاد تعهدات و الزامات حقوقی از اثرات نامطلوب گازهای گلخانهای ناشی از این فعالیتها جلوگیری به عمل آید. انرژی موجود در سواحل مکران یکی از اشکال انرژیهای تجدیدپذیر است که میتواند به عنوان یک منبع بزرگ و بیپایان انرژی برای مصارف گوناگون بشر مورد استفاده قرار گیرد منبع اصلی این انرژی مانند سایر انواع انرژیهای تجدیدپذیر )بهاستثنای انرژی زمینگرمایی و جزر و مد(، انرژی خورشیدی است و منبع اصلی انرژی جزر و مد جاذبه ماه است.

تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل Keywords:

تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل authors

عبدالخالق مسقطی

کارشناسی ارشد علوم سیاسی،مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسک

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
آسایش، حسین، 1388، اصول و روش های برنامه راهبردی روستایی، ...
امین منصور، جواد، 1392، از ریو تا ریو بعلاوه 20 ...
ازکیا، مصطفی، 1384، مقدمه ای بر جامعه شناسی توسعه، انتشارات ...
معه بور، محمود، 1389، مقدمه ای بر برنامه ریزی توسعه ...
رحیمی، نسترن، کارگری و همکاران، 1383، بررسی سازو کار توسعه ...
حیدرزاده، مرتضی، معصومی، شهروزخان، محمدی، علی، 1391، پتانسیل بالقوه سواحل ...
شمسایی، محمد، 1385، حقوق بین الملل اقتصادی و توسعه پایدار، ...
صادقی، حسین، 1388، ره یافتهای توسعه کارگروههای بهینه سازی مصرف ...
عربی، عباس، 1389، صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش ...
لهسایی زاده، عبدالهی، 1390، جامعه شناسی توسعه، انتشارات دانشگاه پیام ...
محسنی، رضا، شکری، مصطفی، 1392، بررسی میزان انتشار دی اکسید ...
دی، مین، میان، مدیا، 1389، میزان نشر گازهای گلخانه ایران ...
موسوی، سید فضل الله، پیری دمق، مهدی، 1394، توسعه انرژی ...
نجفی فرد، محیا، مشهدی، علی، 1393، اقتصاد سبز مبتنی بر ... [مقاله کنفرانسی]
Barboza, J. (2010). The Environment, Risk and Liability in International ...
Birnie, Patricia W. & Boyle, Alan E.(2002). International Law and ...
Brownlie, Ian.(2008). Principles of Public International Law. Oxford: Oxford University ...
Fanchi, J. R., & Fanchi, C. J. (2005). Energy in ...
Jordan-Korte, Katrin. (2011). Government Promotion of Renewable Energy Technologies: Policy ...
Aichele, R., & Felbermayr, G. (2013). The Effect of the ...
Bruce, S. (2013). International Law and Renewabe Energy: Facilitating Sustainable ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل" توسط عبدالخالق مسقطی، کارشناسی ارشد علوم سیاسی،مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد جاسک نوشته شده و در سال 1395 پس از تایید کمیته علمی پنجمین همایش سراسری محیط زیست، انرژی و پدافند زیستی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله انرژی های تجدیدپذیر، سواحل مکران، حقوق بین الملل هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 861 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که سواحل مکران و آبهای کرانه دریای عمان فرصت مناسبی برای استحصال انرژیهای تجدیدپذیر می باشد. با توجه به محدودیت و اتمام سوختهای فسیلی بسیاری از کشورها امروزه درصدد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر می باشند. سواحل مکران و همجواری و ارتباط با پهنه های آبی آزاد شرایط ایده آلی را برای استفاده وبهره برداری از انواع انرژی های تجدید شونده ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تحلیلی بر توسعه انرژی های تجدید پذیر در سواحل مکران از منظر حقوق بین الملل با 14 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.