سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن

Publish Year: 1394
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 2,546

This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GSCONFKH01_108

Index date: 24 February 2017

بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن abstract

مطالعات جمعیت شناسی نقش مهمی در برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی دارد. چگونگی توزیع جمعیت از مباحث مهم جمعیتی است که بررسی روند آن می تواند بستر شناخت مناسبی برای برنامه ریزی فراهم آورد.بر این اساس ، در این مقاله با رویکرد تحلیل آماری ، از یک سو روند جمعیت کشور در دوره های گذشته مورد بررسی قرار گرفته است و از سوی دیگر با توجه به روند گذشته ، آینده نگری جمعیت برای سکونت گاههای مختلث صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد جمعیت کشور در طول دوره های سرشماری 1335 تا 1390، تغییرات گسترده یافته است. جمعیت کشور در سال 1335 بالغ بر 18.95 میلیون نفر بوده است که در سال 1390 به 75.1 میلیون نفر رسیده است و این ارقام حاکی از رشد حدود 6.9 درصدی جمعیت کشور در طول 55 سال است. این افزایش جمعیت در مناطق شهری و روستایی روند یکسانی نداشته و همین امر تغییرات قابل توجهی را ایجاد کرده است، به طوری که سهم جمعیت روستایی از 68.7 درصد در سال 1335 به 28.5 درصد در سال 1390 رسیده است. نکته قابل تامل در این زمینه کاهش تعداد مطلق جمعیت روستایی در دوره های 1385 و 1390 نسبت به دوره های قبل است که زنگ خطری جدی برای نقاط روستایی به شمار می آید. چالش اساسی دیگر کاهش شدید نرخ رشد جمعیت کشور در دو دوره آخر سرشماری است که ادامه این روند در بلند مدت منفی شدن رشد جمعیت را در پی خواهد داشت و برنامه ریزی و سیاست گذاری مناسب در این زمینه از الزامات اساسی می باشد. با عنایت به این مباحث، توجه به واقعیت های جمعیتی کشور و به ویژه برنامه ریزی مناسب در اسناد آمایش سرزمین می بایست مورد توجه برنامه ریزان و کارشناسان قرار گیرد.

بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن Keywords:

بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن authors

پژمان رضایی

عضو هیات علمی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
اجوان، جعفر، 1390 جغرافیای جمعیت ایران _ انتشارات جهاد دانشگاهی ...
[زنجانی، حبیب الله، 1389 _ شاخت و تحلیل جمعیت در ...
محمودی، محمد جواد _ 1388 . تحولات جمعیتی، چالش های ...
امرکز آمار ایران، نتایج سرشماری عشایر کوچنده .1377 14امرکز آمار ...
مهاجرانی، علی اصغر، 1387 .ناهماهنگی در توزیع مکانی جمعیت ایران، ...
امهدوی، مسعود 1377. مقدمه ای بر جغرافیای روستایی ایران، انتشارات ...
امهدوی، مسعود، 1386 . مبانی جغرافیای جمعیت، انتشارات پیام نور. ...
میرزایی، محمد، 1373. حد متناسب جمعیت و ارتباط آن با ...
یاسوری، مجید _ 1387 برسی روند توزیع جغرافیایی جمعیت ایران، ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن" توسط پژمان رضایی، عضو هیات علمی دانشگاه یزد نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی اولین کنفرانس بین المللی علوم جغرافیایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آینده نگری جمعیت ، جمعیت شهری ، جمعیت روستایی ، جمعیت عشایری هستند. این مقاله در تاریخ 6 اسفند 1395 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 2546 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که مطالعات جمعیت شناسی نقش مهمی در برنامه ریزی های اقتصادی و اجتماعی دارد. چگونگی توزیع جمعیت از مباحث مهم جمعیتی است که بررسی روند آن می تواند بستر شناخت مناسبی برای برنامه ریزی فراهم آورد.بر این اساس ، در این مقاله با رویکرد تحلیل آماری ، از یک سو روند جمعیت کشور در دوره های گذشته مورد بررسی قرار گرفته ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی توزیع جغرافیایی جمعیت کشور و آینده نگری آن با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.