چیستی وچرایی شاخص های توسعه پایدار در روستا

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 285

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

GSCONFKH02_037

تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395

Abstract:

توسعه روستایی فرایندی همه جانبه است که دامنه وسیعی از مسائل انسانی را در بر می گیرد. با این حال پایه اقتصاد روستایی درجوامع توسعه نیافته بر بستر کشاورزی استوار است. در این حالت، برای بهبود شرایط زندگی و دستیابی به شاخص های توسعه انسانی درروستاها بایستی شیوه تولید کشاورزی را از طریق افزایش سطح آگاهی کشاورزان و بومی سازی فناوری جدید، از شکل معیشتی و خرده پا به سوی کشاورزی پیشرفته هدایت کرد. به دست آوردن عوامل موثر در پایداری توسعه روستائی می تواند برنامه ریزان کشور را برای رسیدن به این امر یاری نماید، در این بین می توان برای این عوامل موثر شاخص هایی را مشخص کرد تا مقدار و درجه رسیدن به اهداف توسعه را مشخص کرد و معیاری برای ارزیابی و اندازه گیری عملکردها و برنامه های دولت در زمینه توسعه روستایی باشد. توسعه پایدار روستایی رهیافتی برای توسعه است که در آن کارایی، عدالت و پایداری با هم تلفیق شده اند به صورتی که کارایی متضمن استفاده بهینه از منابع طبیعی است، عدالت متضمن فقرزدایی و کاهش شکاف بین فقرا و ثروتمندان است و هدف از پایداری نیز ، پایداری معیشت با حفظ امرار معاش آینده از طریق حفظ منابع طبیعی است. شاخص های ارائه شده در این بخش توصیفی هستند اما می توان برای هر کدام از آنها نیز روش های اندازه گیری خاصی برای کمی کردنشان بیان کرد. شاخص ها در سه دسته کلی عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی و عوامل سیاسی قرار گرفته اند و در هر دسته، عوامل موثر، راههای به دست آوردن آنها، اثر آن بر توسعه پایدار روستائی و نهایتاً شاخصی که می توان برای آن گزینه استفاده کرد، بیان شده است.

Keywords:

توسعه پایدار توسعه روستائی شاخص های پایداری

Authors

محمد اکبرپور

استادیار دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه رازی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ارجمندنیا، ا .(1374). بامه ریزی توسعه مراکز اسکان روستائی. فصلنامه ...
  • عربیون، ا (1381). دانش بومی ضرورتی در فرآیند توسعه _ ...
  • جمعه‌پور، م.(1385). نگرش سیستمی به روستا و توسعه وستائی، فصلنامه ...
  • تودارو، م .(1383). توسعه اقتصادی در جهان سوم، (ترجمه: غلامعلی ...
  • Ellis, F. and Biggs, S. (2001), Evolving themes in rural ...
  • Glenn, N. D. and Hill, L. (1977), Rural Urban differences ...
  • نمایش کامل مراجع