بررسی اثر آللوپاتیک عصاره برگ زیتون تلخ بر خصوصیات جوانه زنی تاج خروس و منداب
Publish place: Second National Conference on Passive Defense in Agriculture, Natural Resources and Environment with Sustainable Development Approach
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 817
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DPCONF02_018
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
Abstract:
امروزه بدنبال پیامدهای حاصل از مصرف علفکش ها و کاهش تدریجی محصولت زراعی، روشهای بیولوژیکی قابل قبولی در رابطه با کنترل علفهای هرز شناسایی شده است. در این زمینه آللوپاتی می تواند پتانسیل ارزشمندی برای کنترل اقتصادی – بیولوژیکی از طریق آزادسازی مواد اللوشیمیایی از گیاهان زنده و یا مواد گیاهی در حال تجزیه نشان دهد. در همین راستا به منظور بررسی خاصیت آللوپاتی برگ زیتون تلخ بر خصوصیات جوانه زنی تاج خروس و منداب، دو ازمایش کاملا مجزا در آزمایشگاه مرکز اموزش علمی کاربردی شهید فارسی اصفهان انجام گرفت. ازمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار و 4 سطح عصاره برگی زیتون تلخ 0، 2/5، 5 و 7/5 گرم در لیتر انجان گردید. نتایج نشان داد کاربرد عصاره برگی، به طور معنی داری باعث کاهش صفاتی نظیر درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، ضریب شتاب جوانه زنی میانگین جوانه زنی روزانه و طول ریشه چه در دو گیاه تاج خروس و منداب گردید با افزایش غلظت عصاره برگی، میزان کاهش صفات مورد مطالعه تشدید پیدا کرد که این میزان کاهش در مورد طول ریشه چه بارزتر بود. تیمار 7/5 گرم در لیتر باعث کاهش طول ریشه چه در تاج خروس و منداب به ترتیب به میزان 62 و 60 درصد گردید. همچنین کاربرد 7/5 گرم در لیتر عصاره برگ زیتون تلخ، درصد جوانه زنی تاج خروس و منداب را به ترتیب به میزان 42 و 40/5 درصد نسبت به شاهد کاهش داد. براساس نتایج پژوهش حاضر، عصاره زیتون تلخ دارای اثرهای آللوپاتیکی قوی بوده و از جواه زنی بذر علفهای هرز جلوگیری می نماید که این امر می تواند در تولید علف کش هایی با منشآ طبیعی مورد استفاده قرار گیرد و نتایج امیدوار کننده ای در راستای کشاورزی پایدار داشته باشد.
Keywords:
Authors
عباسعلی کیماسی
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه زابل
عباس نصیری دهسرخی
دانشجوی دکتری اگرواکولوژی، دانشگاه زابل
ویدا ورناصری قندعلی
دانشجوی دکتری اگرواکولوژی، دانشگاه زابل
کامران طغرایی
دانشجوی کارشناسی ارشد گیاهان دارویی، دانشگاه زابل
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :