سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی باکتریهای احیا کننده سولفات و اثرات مخرب آنها بر تاسیسات دریایی خلیج فارس (منطقه بندرعباس)

Publish Year: 1381
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,423

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دانلود نمایند.

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ICOPMAS05_114

Index date: 11 August 2008

بررسی باکتریهای احیا کننده سولفات و اثرات مخرب آنها بر تاسیسات دریایی خلیج فارس (منطقه بندرعباس) abstract

خوردگی پدیده ای است مخرب که مشکلات عدیده ای را برای انسان ایجاد می نماید. این اثرات نامطلوب را می توان در تخریب ساختمانها، پلها، تاسیسات بندری و شهری و نیز واحدهای صنعتی مشاهده نمود. در تعریف خوردگی می توان از دو جمله زیر استفاده نمود. 1- انهدام و زوال یک ماده در اثر واکنش با محیط اطراف 2- از بین روفتن مواد در اثر عواملی که صد در صد مکانیکی نیستند. میکروارگانیسم ها در همه جای محیط یافت می شوند آنها در آب، هوا و خاک پراکنده اند. از تقش های مهم آنها در طبیعت می توان به نقش مضر آنها در خوردگی اشاره نمود. از جمله میکروارگانیسم های مهم در خوردگی باکتری ها احیا کننده سولفات معروف به SRB هستند. باکتریهای فوق الذکر به شکل بی هوازی در سطوح مختلف آبهای شور و شیرین یافت شده، سولفات و ترکیبات مختلف آن را به سولفید احیا می نمایند. اصلی ترین ماده حاصل از متابولیسم این موجودات H2S می باشد که با اسیدی نمودن محیط به طور مستقیم سبب خوردگی تاسیسات به ویژه در تاسیسات دریایی می شود. به علاوه این باکتری ها از آهن در محیط استفاده نمود و تولید رسوب سیاه رنگ SFe می نمایند. جهت شناسایی این موجودات از روش های متعددی استفاده می شود که بهترین و مناسب ترین روش ها استفاده از محیط های کشت اختصاصی جهت تشخیص حضور یا عدم حضور و نیز شمارش این باکتریها است.

بررسی باکتریهای احیا کننده سولفات و اثرات مخرب آنها بر تاسیسات دریایی خلیج فارس (منطقه بندرعباس) authors

بهنام راسخ

پژوهنده پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده حفاظت صنعتی

غلامرضا فخرالدین

پژوهنده ارشد پژوهشگاه صنعت

سید مجید آل علی

پژوهنده پژوهشگاه صنعت نفت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
-اموزگار، ناهید میکروبیولوژی صنعقی _ پژوهشگاه صنعمه _ _ 1375 ...
-راسخ، بهنام روشهای شناسایی و شمارش باکتریهای 5SRB پزوهشگاه صثعهت ...
- سید رضی 0 سید محمد کنترل خوردگی در صنایع ...
- محبعلی، قاسمعلی میکروبیولوژی صنعتین پژوهشگاه _ _ _ 1375. ...
_ _ Corrosion? , Nace Intematiorl, 1997, ...
_ of subsurface Injection Waters., _ _ *Microbiologicaly Influenced Corrosion? ...
- _ Manuel of systematic Bacteriolgy." Williams & wilkin, ...
- P.N.Levett., ،، Anaerobie Microbiology.", Oxford University press, 1991. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی باکتریهای احیا کننده سولفات و اثرات مخرب آنها بر تاسیسات دریایی خلیج فارس (منطقه بندرعباس)" توسط بهنام راسخ، پژوهنده پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشکده حفاظت صنعتی ؛ غلامرضا فخرالدین، پژوهنده ارشد پژوهشگاه صنعت؛ سید مجید آل علی، پژوهنده پژوهشگاه صنعت نفت نوشته شده و در سال 1381 پس از تایید کمیته علمی پنجمین کنفرانس بین المللی سواحل و بنادر و سازه های دریایی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله هستند. این مقاله در تاریخ 21 مرداد 1387 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4423 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که خوردگی پدیده ای است مخرب که مشکلات عدیده ای را برای انسان ایجاد می نماید. این اثرات نامطلوب را می توان در تخریب ساختمانها، پلها، تاسیسات بندری و شهری و نیز واحدهای صنعتی مشاهده نمود. در تعریف خوردگی می توان از دو جمله زیر استفاده نمود. 1- انهدام و زوال یک ماده در اثر واکنش با محیط اطراف 2- از بین روفتن مواد ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی باکتریهای احیا کننده سولفات و اثرات مخرب آنها بر تاسیسات دریایی خلیج فارس (منطقه بندرعباس) با 3 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.