بررسی اثرات محیط زیستی کارخانه داروسازی ایران داروک به روش Linmap و Entropy
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,341
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANEIA14_015
تاریخ نمایه سازی: 6 اسفند 1395
Abstract:
هدف از انجام این تحقیق شناسایی و بررسی و اولویت بندی اثرات محیط زیستی کارخانه داروسازی ایران داروک به دو روش Entropy و Linmap می باشد.کارخانه داروسازی ایران داروک جزوه صنایعی است که در حوزه تولید داروهای گیاهی فعالیت دارد.این کارخانه در کیلومتر 16.5 جاده مخصوص کرج و در منطقه ای صنعتی قرار دارد و همجوار با بسیاری از صنایع بزرگ کشوردر استان تهران می باشد. در این تحقیق ابتدا هر یک از فعالیت ها ی کارخانه مورد شناسایی قرار گرفته اند و پس از بررسی محیط تحت تاثیر منطقه و هر یک از خصوصیات محیط سه گانه, مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار گرفته اند . سپس با استفاده از ماتریس تصمیم گیری گزینه ها و شاخص ها یی را برای محیط های سه گانه فیزیکی و شیمیایی , بیولوژیکی و اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی در نظر گرفته اند . بااستفاده از روش Entropy ابتدا شاخص ها نمره دهی شده و تاثیر پذیرترین شاخص شناخته شده است نتایج این بررسی ها با استفاده از این روش در محیط فیزیکی و شیمیایی آب های زیر زمینی با وزن 0.424 در محیط بیولوژیک اکوسیستم های آبی با وزن 0.260 و در محیط اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی خدمات با وزن 0.137 در اولویت های اول بیشترین وزن را به خود اختصاص داده و حائز اهمیت هستند . بوسیله روش Linmap اولویت بندی هر یک از گزینه ها انجام گرفته است که 15 گزینه در هر سه محیط بررسی شده اند که بر اساس آن در محیط فیزیکی و شیمیایی احداث ساختمان جدید , در محیط بیولوژیکی تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب و در محیط اقتصادی , اجنماعی و فرهنگی و احداث پروژه جدید در کارخانه در اولویت اول قرار گرفته و اثر گذارترین فعالیت شناخته شده اند. در انتها با توجه به نتیجه بدست آمده و تجزیه و تحلیل های انجام شده پیشنهاداتی را برای بهبیود روند فعالیت های کارخانه جهت کاهش اثرات بر محیط زیست ارائه شده است.
Keywords:
Authors
سیدعلی جوزی
دانشیار گروه محیط زیست،دانشکده فنی ومهندسی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال(نویسنده مسئول)
سحر صراطی
کارشناس ارشد محیط زیست، ارزیابی و آمایش سرزمین، دانشکده محیط زیست و انرژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :