طراحی چارچوبی برای شناسایی و دستهبندی مولفههای آموزش عالی پایدار، بر اساس بررسی مطالعات صورت گرفته در ایران به روش فرا تراکیب
Publish place: Tenth Congress of the pioneers of progress
Publish Year: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 646
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
KPIP10_091
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
Abstract:
کشور عزیزمان ایران در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطزیست توسعه پایدار با بحرآنها و چالش های اساسی و عدیده ای در حال و آینده مواجه هست. لذا تلفیق شاخصه های پایداری در برنامههای راهبردی دانشگاه ها، در پاسخ گویی اجتماعی به نیازهای جامعه و دستیابی کشور به شاخص های آرمآنها و اهداف توسعه پایدار 2030 ضروری به نظر میرسد. هدف از پژوهش حاضر، مطالعه و جمع بندی نتایج پژوهشهای انجام شده در زمینه آموزش عالی پایدار است، بنابراین با استفاده از روش کیفی فرا ترکیب، تعداد 15 مقاله مورد بررسی قرار گرفت و جمعآوری و تحلیل داده ها نیز به روش تحلیل چارچوبی مبتنی بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی، به وسیله نرم افزار 10-Nvivo صورت گرفت. در نهایت، 203 مورد از شاخص های پایداری دانشگاهها در 25 مولفه و 8 بعد سازماندهی شد. ابعاد به لحاظ تعداد ارجاع و تعداد منابع به ترتیب نزولی عبارت است از: مدیریت زیست محیطی پردیس، آموزش پایدار، مشارکت کنندگان، مدیریت پایدار، سرمایه اجتماعی، پژوهش پایدار، نظارت، ارزیابی و گزارش دهی و اداری و مالی. نتایج یافته ها نشان داد که: پژوهشهای کمتری با رویکرد بومی و جامع به آموزش عالی پایدار انجام شده؛ به بعد زیست محیطی توسعه پایدار بیشتر از بعد اجتماعی و اقتصادی توجه گردیده، همچنین به بعد فرهنگی که کلید و زیربنای، دیگر ابعاد توسعه پایدار میباشد، توجه نشده، لذا طراحی و تبیین الگویی جامع و کل نگر در خصوص پایداری دانشگاهها، مطابق با فرهنگ غنی ایران اسلامی و الگوی ایرانی- اسلامی پیشرفت برای پژوهشهای آتی پیشنهاد میشود.
Keywords:
Authors
سیدابراهیم راد
دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، اراک، ایران
علیرضا فقیهی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
فایزه ناطقی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی، اراک، ایران
مهدی معینی کیا
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی، گروه علوم تربیتی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :